Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako to huškački zvuči kad se "upućeni" raspišu po osnovi rekla-kazala a na stvari je nešto sasvim drugo!ako je tako bajno i teče med i mlijeko u OSBiH zašto stalno ljudi odlaze?zašto je prije,12 god,trebala jaka veza(da se ne lažemo da nije) da bi došao u OS a sad spali na to da generali hodaju po školama i pričaju bajke da bi naložili mlade da se prijave!?nije sve onako kako piše!
“..traže samo ista prava za sve.” Ovo u BiH ne postoji.
Možete pisati šta hoćete, to je već završena stvar.
Nisu samo pripadnici OS od 2018 oštećeni ima onih od ranije, kako objašnjavaju u OS da pojedini vozači imaju veće penzije od nekih generala , hvala !?Ili neko uplaćuje godinama po oficirskih plati a onda podoficir dvije godine kasnije ima veću penziju od oficira ??Mene lično ništa ne čudi obzirom da poznajem 'stručnjake' koji su se za tako što izborili!!!
Oni samo liče na vojsku ..a u stvari to je samo jedno veliko komunalno preduzeće koje služi za čišćenje snijega i slično. Da se zapuca vidjeli bi "vojske".
@Doa297 Da je ovo normalna država, ti bi već danas bio u prdekani i ujedao se za jezik.
Puna podrska pripadnicima OSBiH,a ovim dezurnim kriticarima,koji nemaju druga posla ego da pljuju sve i svasta neka je bog na pomoci.
Koja budalastina od prijedloga#
Napustite OSBIH ako vam se ne sviđa, možete kod mene raditi na brenti 15h za 800 KM.
U vojsku i policiju isu samo oni koji nisu sposobni ništa da rade, niti išta znaju raditi, ali neće da hamale. Ovim “vojnicima” je puno i 500KM penzije.
Ti isti vojnici bi sutra bili na prvim linijama i u rovovima da bi spasili uhljebarska dupeta kao sto je tvoje
napokon ova tema na red ! bravo
Trebaju imat penzije mininalne. Dovoljno je sto imaju benificitan radni staz.
Ma mozete donositi prava kakva hocete na papiru, poenta je da to vise nema ko zaraditi! Jedni su pomrli, drugi se iselili i proslo je vrijeme kada se punio budzet za sve i svasta. Gotovo je. Pljuni i sake i zaradi , a od prava na papiru uskoro nema nista. Nema para nema ko zaradit u budzet, a ti masi papirom i trazi prava onako ha ha ha
To ispadose samo klixove lazi kao i obicno..treba vas tuzit za dezinformacije
Velike razlike su zakoni napravili , a moze se napraviti ili doraditi da to bude svima isto primjena koeficijenta za isplatu penzije !