Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cetiri kandidata 1.Šmrk 2.Denis Stojić 3.Faćo 4.Izo Spahović
5. Haris Zahiraga
Ne postoji zakon o elektronskom glasanju.
Ma ovaj lik iz IDEA hoće da uvaki necertificiranu opremu, bez digitalnog potpisa, zakona o digitalnom potpisu pa da se glasa na "like" ko na klixu. Neozboljno.
Morate imate regulatorno tijelo propisano zakonom koje će pratiti takvo glasanje, imate tehničke administratore propisane zakonom a koju mogu biti korumpirani i štimati rezultate mnogo lakše ne do sada. Potreban je čitav proces od identifikacije glasača digitalnim certifikatom do praćenja glasanja jer mogućnosti prevare su ovdje ogromne.
NIKAD
Sedrenik da testira nove tehnologije
Pozdravljam elektronsko glasanje i jedva cekam da se implementira. Ali sam ipak misljenja da jedno dva ciklusa treba uvesti javno glasanje. Udjes u prostoriju i na sav glas saopstis za koga glasas.
Ma ja msm da onaj Denis stojnic treba biti, ,,najposteniji,, vidite kako je fino oko Tesle tortiare ukrasio stolovima i stolicama. Samo kazem
Irfan Čengić će i to namjestiti i pokrasti za sebe, sa svojim starim varalicama iz SDP-a Stari Grad.
Pa zar samo ova istina , da nema političke volje na nivou države BiH(a zna se i čije) i da stranci neče da nametnu ovo elektronsko glasanje , (a mogli bi) , ne govori šta je ustvari ovdje u igri...I koga Zapad preferira , pa i uz mućke na izborima...
To bi bio prvi korak koji treba uvesti u svim opstinama i kantonima. Dosta prevara i namjestanja izbora. Bice jeftinije, jednostavnije i lakse za sve. Te ce biti sve u live modusu. Idemo BiH... mozemo mi to.
Odlična ideja a kod nas dobre stvari ne prolaze !
Ako ništa ovo im može biti svojevrstan test za buduće izbore.
Kad se uvede elektronsko glasanje, to ce biti i definitivni kraj za lopove iz SDA/
To je ok kad ne bi bilo suprotno osnovnim demokratskim načelima...Izbori državnog karaktera npr predsjednički ili parlamentarni -ok da glasa frajer koji živi u Kurcbahu od -89 jer je i dalje državljanin.Izbori lokalnog karaktera , npr opštinski , nije okej da glasa frajer koji živi u Kurcbahu od -89
hahaha, pa jedina je SDA tražila da se to uvede. Svi bili protiv. U svakom slučaju, to će biti kraj za sve lopove koji kradu na izborima.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne mozemo. Tacka.
Kad vladajuci budu se dogovorili kako mogu krasti glasove elektronsko glasanje ce biti u startu!