Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
istinu je rekao.
Nemamo mi nista sveto, nama ništa nije sveto na svijetu.Sve bi prodali nevjerovatno smo loši.
Na žalost u pravu je. Prijedorčani muslimani su danas tako pasivni da je to nevjerovatno. Bošnjaci u Prijedoru ni ne izlaze na izbore pa da ti ne govorim ništa dalje. Kažu da ih ne zanima da imaju predstavnika u skupštini.
Zaista je jako ruzno porediti majke i njihovu borbu za pravdu. Gospodin Tahirovic ovakvim komentarima samo pokazuje da je ovo vrijeme podobnih a ne sposobnih.
Pa Murate, Sabane... i tebi je vrijeme da odstupis s pozicije... dosta od tebe
Koliko znam Prijedorčani su se u najvećem broju od svih protjeranih i izbjeglih vratili u svoj grad. Da se njih pitalo nikada niko ne bi potpisao eres. Ali drugi su odlučivali u njihovo ime. Ne bih da poredim ali da su ubijeni Prijedorčani bili naoružani kao Srebreničani nikada se ne bi predali. U Prijedoru nije bilo rata, a opet je ubijeno 4 hiljade civila. Elitocid je počinjen u Prijedoru.
Ne vidim sta je lose rekao !? Ovo treba da bude poticaj majkama prijedorcana da se vise zalazu, da bi svijet cuo i za njihov genocid
One su aktivne već nemaju podršku od sda i iz kao majke srebrenice jer na muci i opstaju
Razlika je što su Prijedorcani rasuti po svijetu, oni su 92 protjerani i 90 posto ih je otišlo vani i razbacani su po svijetu u suprotnom majke Srebrenice su 95 protjerane u Tuzlu il na području federacije i tu se organizovale i dobile naravno pomoć različiti strana.
mislim da je ovdje nesporazum.majke srebrenice imaju itekako medijsku pomoc i svugdje du zastupljene dok ni zrtve prijedora kao ni drugih gradova de toliko ne podrzavaju..tesko bi bilo svijetu pokazati niz gradova zato se istice jedino srebrenica
Istina,nezna se za nji. Treba istinu reci i probuditi svijest u svojim redovima.Covjek iznosi u najboljoj namjeri i neka je
12400020= Munira Subašić
Nije on ništa toliko pogrešno rekao, al je način bio malo ružan, ovo su osjetljive teme i neophodno je pažljivije birati riječi kad se iznosi neki stav, jasna mi je njegova poenta samo je trebao to malo ljepše sročit.
Murat, ratni zarobljenik autonomije...kakve veze on ima sa Srebrenicom i Prijedorom....
Sramotno je ponašanje Murata i da ne kazem majki Srebrenice koje su dočekale Kolindu u Srebrenici prije nekoliko godina sa pozdravom "Gdje si nasa kraljice" dok ta ista Kolinda tetoši i finansira ratne zločince koji su pobjegli u hrvatsku i tamo slobodno zive, a napravili su pokolje u Srednjoj Bosni.
Ovaj komentar je za krivične prijave. A da malo preispitamo po cijem nalogu Murat Tahirović šuti o zlocinima i ubijenim Bosnjacima na području Federacije koje su počinile falange HVO i HV i logorima koji se nikad ne spominju i koji su bili 20 km od Sarajeva?
Komplikovano. Dvije naizgled različite situacije i dva različita mjesta. Danas u Prijedoru Bošnjaci žive i rade sa ovima, druže se, barem ono što ih je ostalo tamo. Kako je njima sa samima sobom ja ne znam, a vjerovatno im nije lako. Jer, znate, sve je prepušteno sebi u ovoj nazovi državi, nemaš nikakvih garancija, zakona, pravde. Kako ne bih bio u koži Srebreničanima u koje su sve oči uprte, još manje bih bio Prijedorčanima i Kozarčanima koji zavise isključivo od samih sebe.
Ima istine, ma kokiko zvucalo bolno. Koliko ljudi u dijaspori glasa, vrlo malo, jer je to za njih gubljenje vremena i novca, a puna im usta patriotizma .