Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To znači da građani znaju prodat glas za 20-50km ali ne znaju ispunit listić
To znaci da neko naknadno shara po listicima koji mu ne odgovaraju. Dok ne pocnete slati na robiju one koji mute sa izbornom voljom - dzaba izbori
nakon glasanja, glasač listić ubacuje kroz skener koji odmah podatke prenosi ciku i rješen problem...zar milijarde košta taj sistem???
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
to govori da su se listici dopisivali i proglasavali nevazecim,15 dana od izbora a u Sarajevu se jos broji sram vas bilo,SIPA vas sve treba pohapsit,a izbori koje usput treba ponivit jer su pokradeni moraju bitu sa elektronskim glasanjem,do tads ce Dodik i SDA nkn stop krasti i varati.
za Sarajevo jarugo možeš komotno i trojku optužiti...koliko samo odbora i posmatrača pripada njima a koliko sda df??? 11 na 2 pa ti skontaj ko mulja
Kamere hocemo na brojanju!!!
To znaci da se izbori namjestaju da se svjesno unustavaju glasacki listi i tako utice na volju biraca..!!!
Sve je u ovoj dejtonskoj nakaradi od države moguće.Posmatrao sam jedno BM i vidio toliko nerazumnih postupaka kod predsjednika BO koje su provjerio sam dobili od CIK-a.Sve do brojanja je ok osim što se može primjetiti ta biraćka nepismenost ili neodgovornost.Kad je krenulo brojanje, posmatram sa takve udaljenosti da nemogu vidjeti da li onaj tamo brojać ima olovku u ruci.Isto po naredbi CIK-a dozvoljeno nam da slikamo žute pete po redu indigo papire rezultata na kojim se ništa ne vidi.
I na kraju kad se to sve spakuje u vozilo prvo čega sam se sjetio je da niti jedna velika pljačka i afera nije prošla a da u njoj nije učestvovao policajac,sudija ili tužioc.Znaći samo video nadzor,skeneri i server da svaki građanin ako ga interesuje u toku glasanja može vidjeti i znati rezultate glasanja.Imamo novaca za razne gluposti i bezobrazno visoka primanja pet nivoa vlasti a nemamo za to.
To vam govori da se radi o jednoj ogromnoj izbornoj krađi!
To kratko i jasno znaci da nam je drzava cirkus i da smo ocaj od demikratije
Ovo su do sada najgore provedeni izbori.
Samo uvesti elektronsko glasanje, da mozemo glasati preko interneta sa svojom licnom kartom. Broj licne karte je jedinstven i mogu glasati samo zivi. I jedna osoba ne moze glasati 3 puta. Za 5 minuta imate rezultate izbora.
To znači da smo duboko korumpirano društvo koje će svašta uraditi za radi sitnih interesa.
To nam govori da je dosta glasackih listica zamijenjeno sa drugim vec ispunjenim listicima u svrhu kradje glasova.
to govori da su stranke odradile dobar posao, na listicima gdje je glavni protukandidat imao glas, dodas dok "brojis" glas drugom ili samo malo olovkom zakacis i eto ga nevazeci....
Gdje god je enormno velik broj nevezanih lista pohapsiti kompletan biracki odbor sa tog mjesta, očito da su muljali
Ne kaže se džaba da nije bitno ko glasa, već ko broji. Uvjeren sam da je barem trećina (ako ne i više) od ovih nevažećih listića bila ispravno popunjena, ali su oni 'magično' postali nevažeći prilikom brojanja. Zna se kako se to radi, onaj koji broji samo dopiše još jednu crticu u neki prazni kvadratić (ne mora čak ni X upisivat) i važeći listić postaje nevažeći.
SNSD je izgleda varao sa neiskoristenim listicima a SDA je imala original kopije jer je stamparija njihova... Realno pola glasova je nastimano kroz ubacivanje i zamjenu listica, lazne spiskove iz CIPS-a, glasanje mrtvih postom, namjerna pogresna upisivanja itd... a prebrojavanjem ce se ispravit samo malo dio glasova koji su svjesno pogresno procitani i upisani. Da ima bar malo pravde ovo bi bilo ponisteno. Sve je laz i prevara a narod stoka.
bravo, tako se to radi, i na prebrojavanju ne moze doci do promjene jer su listici zamijenjeni, posao odradjen kako treba nema dileme... pojedina biracka mjesta/opcine imaju dobre veze sa drugim opcinama i jedni drugima ulete sa neiskoristenim i samo se zamijene, a vrece se ne zatvore do kraja
ELEKTRONSKO/DIGITALNO GLASANJE
Ovo je samo dokaz koliko je nas narod nepismen, takvima treba zabranit glasanje.
Govori nam da smo debili. Govori nam da smo debili. I na kraju nam kaze najvaznije, da smo debili :D