Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne može za knjigu brinuti vlast koja ne zna šta je knjiga.
Kako bolan, sad je na vlasti urbana trojka, koja ne izlazi iz biblioteke
Ja mislim da Konaković i Nikšić nisu ni Ježevu kućicu pročitali, a Forto je napredniji pa je pročitao do prve slike.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nikakvo čudo ko nam je resorni ministar.
Jel Ovčina obilazi institucije, ministre, političare, kuca li na njihova vrata, zakazuje li sastanke sa njima ? Vecina direktora drugih institucija je stalno obilazila ministre i politicare, pa su skoro svi riješili svoj status, ali NUB nije.
Iz te sam struke znam ljude tamo. O ovome se radi. Direktor Ovcina, nelegalni, upao je u sve rupe u zakonu. Ministri KS, Mesihovic, traze od radnika da ga vlastitim rukama izbace a onda ti isti ministri blokiraju radnicima za plate a puste projekte od kojih ce taj kriminalac Ovcina samo kao potpisnik uzeti honorar 4300 km. Za to vrijeme radnici su 4 mjesec bez plate. Imalo bi se jos ali evo ovako ukratko.
Narod koji ne proučava kulturu, umjetnost i filozofiju je narod osuđen na propast. Nas političari ne bi mogli ovoliko veslati da u obrazovanju više forsira humanizam. Neobrazovan čovjek je naivan čovjek
tuga
tuga
Kako sam cuo iz nekih prica, tamo uposlenici sa fakultetima i magistri, ciste lisce i snijeg ispred zgrade NUBBiH, sklapaju police, nosaju stolove i stolice, kutije, prazne ljudima stanove sa starim i prljavim knjigama.......rade domarske poslove.
@gooUser..... Cuo sam još i da su podrume čistili u NUBBIH i bili crni ko katran, ali opet nesto ne vjerujem u tu pricu, da je baš to dotle išlo.
Pretpostavljam da je Ovčini najteže, vjerovatno je totalno psihicki i emotivno ispražnjen od silne borbe za plate i rješavanje statusa NUBiH.
A dragi boze imali kod vas da nesto normalno funkcionira ?,il su opet drugi krivi.
Ko je direktor NUB!?
Covjek koji je instituciju srozao tu gdje jeste. Produkt stare lopovske skole i nebrige vlasti, 20 godina nelegalnog mandata, 2 godine penzioner ali i dalje za vlastitu korist drzi radnike i instituciju kao taoce.
ionako niko ne cita samo grandaju.
ionako niko ne cita samo grandaju.
Ako se ustanova sama ne moze odrzati , zatvorite je. To znaci da drustvu knjige i biblioteke nisu potrebne.
ustanove se ne održavaju, već preduzeća
Cudi me, jer raja ciiiitttaaa, to je ludilo....
Usporedbe radi, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Hrvatskoj ima 304 zaposlena. Tako da ovi što pljuju broj zaposlenih vjerojatno nikad nisu ni prismrdili knjižnici da vide koliko je to kompleksna institucija.
sta ce mi knjiga sve znam