Teme - nepoznate
202

Nakon brojnih verbalnih prepirki, Isak i Nešić razgovarali nasamo na Jahorini

I. Sa.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je konferenciji o migracijama na Jahorini, a prema svemu sudeći, verbalne prepirke sa državnom ministrom Nenadom Nešićem su zaboravljene te su, čini se, zakopali ratne sjekire.

Njih dvojica su u okviru konferencije "Sarajevo Migration Dialogue 2024" o jačanju regionalne saradnje i izazovima migracije nasamo razgovarali o, za sada, nepoznatim temama.

A javnost je posljednjih godina često mogla pročitati i čuti njihove prepirke o brojevima lajkova, prijetnjama razdruživanjem i optužbama za populizam.

U jednoj od njihovih brojnih prepriki, Nešić je poručio kako je Isak spreman "poginuti za broj lajkova i pregleda na društvenim mrežama".

Foto: Klix.ba/ Isak i Nešić na Jahorini
Foto: Klix.ba/ Isak i Nešić na Jahorini

"Gospodine Ramo, čuvajte Vašu kuću koju niko od nas ne želi da napadne, a mi ćemo vrlo dobro čuvati našu kuću i odbraniti je i životom i čašću i svim onim što je potrebno", poručio je on u maju ove godine.

Pažnju javnosti je privuklo Nešićevo gostovanje u Klix Studiju kada je rekao da je mirna disolucija moguća i da se Bosna i Hercegovina može podijeliti kao Jugoslavija.

Ramo Isak je nakon toga pozvao državnog ministra da "krene u disoluciju ukoliko to smije".

"Ovakve izjave, izgovorene od strane čovjeka koji svaki mjesec prima platu iz budžeta državnih institucija, smatram najprizemnijim oblikom populizma i dodvoravanja radikalnom biračkom tijelu koje još uvijek nije svjesno da je Bosna i Hercegovina trajna kategorija", poručio je Isak, između ostalog.

Prošli mjesec je došlo do incidenta kada je Nešić smatrao da je u Sarajevu bio izložen napadu jer je jedan od vozača na ulici preticao njegovo službeno vozilo pod pratnjom, na što je Isak odgovorio da "njegova spora vožnja ne treba čuditi s obzirom na stepen neuređenosti putne infrastrukture u entitetu RS-a".

Ali, to nije bio ni prvi ni zadnji put da se ova dvojica političara javno prozivaju, dok se uživo mogu vidjeti drugačije slike.

Početkom ove godine su obojica prisustvovali svečanoj primopredaji komandne dužnosti EUFOR-a u bazi Butmir gdje su se srdačno pozdravili.