Bit će Boris Horvat
33

Naša stranka se povlači iz načelničke utrke u Velikoj Kladuši u korist zajedničkog kandidata

N. V.
Boris Horvat, preduzetnik iz Velike Kladuše
Boris Horvat, preduzetnik iz Velike Kladuše
Na večeras održanoj sjednici Predsjedništvo Naše stranke usvojilo je zaključak kojim podržava privrednika Borisa Horvata kao zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše i tako odustaje od kandidature svog Amira Purića.

“Velika Kladuša je previše značajna da bismo zbog političkih neslaganja dozvolili nastavak vladavine stranke presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. Naš Amir Purić povlači svoju kandidaturu u korist kandidata, koji može okupiti širu podršku opozicionih stranaka, kako je i najavio ranije. Zbog toga podržavamo uspješnog privrednika Borisa Horvata kao zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše, a pozivamo i druge stranke da urade isto. Ovakav primjer odgovornog pristupa bitno je pronaći i u drugim sredinama kao što je Srebrenica”, poručuju iz Naše stranke.

Ranije je Purić dobio podršku, osim Naše stranke, od SDP-a i DNZ-a, međutim to nije bilo dovoljno. Purić je ranije i govorio da je spreman povući se ukoliko bi neki kandidat mogao dobiti širu podršku.

Velikokladuško Udruženje poduzetnika uputilo je prije nekoliko dana dopis političkim subjektima u Velikoj Kladuši u kojem predlažu da zajednički kandidat za općinskog načelnika bude Boris Horvat. Kako su istakli iz Udruženja, motiv za ovo bio je to što dosadašnji pregovori nisu rezultirali zajedničkim kandidatom političkih stranaka koje su okupljene oko Platforme “Zajedno za Kladušu”.