Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajde ovi sto kukaju da je ovo udar na drzavu nek kazu : Da li placaju RTV TAKSU ?
Federacija BiH finansira u kompletu i državnu BHRT i FederalnuTV! Tu priča završava! Ali BELMINU K. to nije dovoljno on hoće da se iz Federacije finansira i RTRS! A u pozadini vjerujem da je cilj formiranje trećeg kanala!!!
Trojka je najnesposobnija vlast na planeti, a ovaj tzv. ministar Forto se u svom resoru pita manje od moje pokojne babe. Šta je sve dopustila ova vlast da se dva kriminalca na pozicijama direktora rtv fbih i rtv bih obračunavaju preko leđa 1.000 radnika u dva servisa. Izgleda da je trojka iz temelja promjenila samo uprave u telekomu u elektroprivredi.
Dokaz da je FTV jednaki rasturač države kao i RTRS.
Puna podrška za FTV.
Ja ne znam odkud informacija da BHRT zeli davati sumskoj. Bas naprotiv BHRT zeli 25 posto da da FTV i da sebi uzme 75% i dako da prebija dug koji RTRS duguje BHRT. FTV to nece i daje 50% BHRT i uzma sebi 25% posto sto joj oripada a i 25% od RTRS zadrzava isto za sebe. U tome i jeste citav problem ko ce zadrtati tih 25% od RTRS. Tako mi kaze drug koji radi tamo
Sve anamoni u upravi a bošnje plaćaju pretplatu, pih...
FTV i direktor Džemil Šabić protiv BHRT-a angažovao i advokate Gorana Dragovića i Ninu Kisić poznate advokate ratnih zločinaca Jove Tintora logor Sonja i Bunker Vogošća, Steve Mumovića Vlasenica, Gorana Sarića koji je optužen za ubistva 22 civila u Bijeljini i ubistva 1995. u Srebrenici. Inače u ratu je sadašnji direktor FTV Džemil Šabić bio pripadnik Mladićeve vojske u Ilijašu. Sta kazu iz trojke?
Lažeš ko NiP.
Posto vidim da ovde ima korisnika koji su iz "sistema" molim ih nek napsiu koliko je prije 2017 na mjesecnom nivou na zajednicki racun uplacivano iz RS a koliko iz FBIH . Hvala
Sto nije iskljucivo RTrts i HB.to sj isto javni emiteri.Mada HBtv radi llegalno bez bilo cije saglasnosti.Ocito je da se zeli srusiti javni servis.ali samo u Federaciji.
Politika odradila svoje tj. dusmani ove drzave i izdajnici koji ko fol vole drzavu a ustvari muzu je koliko mogu. Isti ti su krivi sto ne pamtim kad sam usao u BHT i isti su krivi sto je i danas na FTVu u osam sati Lud Zbunjen Normalan ep. 05 jer nema nista novo..
Kako je Ftv izabrao advokate koji su branili one u slucaju Memic? Ovo su nemoralni advokati. Nemaju veze..
Kad nemas 'vanjskih' neprijatelja 'UDRI PO SVOM NAJBLIZEM'.
TEMATIKA: BITKA VOLOVA. Ko je veci VO.
Podrŝka za državnu tv, sve druge su u službi loko kriminalaca. Joŝ kada.bi se i silne stranke prestale finansirati.
Naravno da treba podnijeti krivične! Nakon povlačenja RTRSa 2017. raspodjela je išla po dogovoru. i 6 godina je bilo uredu! Zašto se sakriva pokušaj BHRTa i razlog nepotpisivanja koji je dva prva mjeseca ove godine nanio direktne gubitke i BHRTu i FTVu??? a mart i april novac stoji kod EP! BHRT zahtijeva da novac ide njima direktno a onda da oni daju FederalnojTV 25% RtRSu 25% DAKLE, To je njihov jedini uslov ako nema i skrivenih o formiranju trećeg kanala!?
Pa šest godina išlo kako je FTV zelio, neka sada ide 6 kako BHRT zeli.
BHRT je dobio od Trojke i vladajućih 5 miliona da može razvačiti pamet ljudima u Federaciji i dalje uslovljavati Federalnu. A osnovni zahtjev je da se prihvati da se iz Federacije finansira RTRS, to je jedini uslov Čak je on nepovoljan i za BHRT jer i njima umanjuje iznos. Ali to je jednim udarcem ruši se i BHRT i FTV!!!
Ovlastio ih nelegalni Šabić 😂