Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koja je razlika , evo sto sam se ja patio na drzavnom i gubio zivce i nervni slom dozivio od mog druga koji je otisao u Travnim kupio fakultetet, u Zenici kupio pedagosku grupu predmeta i preko SDA se zaposlio u skolu i milion i jednu komisiju ? a vi sad vidite sta i kako cete
Ako želite uništiti jedan narod, krenite od škole...profesorski olos (svaka cast pojedincima koji su realni i koji su i radili u realnom sektoru ) ali ovo sto nikada nije nigdje radilo pa se izivljava na studentima pogotovo prvih godina ...to bi posebno tretirao,,,,a ove sto prodaju ocjenu ili "poklone" bi vjesao na Skenderiji ...jer kad neobrazovan napravi belaj on nije svjestan...al ovaj zna sta radi svjesno...koliko unistava drustvo prodajom ocjene
A tebi Kiseljak bio na dohvat ruke i opet si izgurao na drzavnom., zato ti imas znanje a oni imanje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vlast bez plana i programa, fakulteti bez plana i programa , srednje skole bez plana i programa, naposljetku mi ko drustvo bez plana i programa
spas za ovo drustvo je uvesti iz Njemacke ili bilo koje civilizirane drzave odgajateljice ili odgajatelje vec u vrtice...pa se nadati ozdravljenju drustva za 15 godina...jer vec po osnovnim skolama i srednjim i profesori zavijaju i seljaci opet kolo vode...najveca glupost kaze popravljaju drustvo reformom visokog obrazovanja...
najlakse je manipulisati sa nepismenim stanovnistvom i onima sa kupljenim diplomama... bakir i...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Humoristicke nauke
Ja sam profesor plata mi je 570 eura... Tako da deco bežite sa Balkana, nikad sreće ovde nećete naći.
čega profesor? kulture življenja, demokratije, vjeronauke.......ako si ovakav profesor treba ti uzeti i tih 570 evra
Jednostavno, zato što su plate male.
Sve je pocelo potcjenjivanjem klasicnih gimnazija pa se logicno prelilo i na drustvene nauke. Kada vidim medijsku sutnju 99,99% univerzitetskih profesora mozda je i dobro sto je tako, kad sute neka i nestanu.
Besplatno skolovanje za samo 150 studenata IT smjera ne moze biti glavni razlog zasto se na odobrenih 6200 mjesta za upis studenti odlucuju uglavnom za tehnicke nauke i medicinu. Mladi su konacno poceli da misle glavom, vise ne zele da trose vrijeme uzalud.
Kakav crni filozofski?! Strunis se dok ga zavrsis, a kad zavrsis, diploma ti skuplja prasinu u ormaru, a ti penziju cekas na Birou.
To može riješiti samo ofarbani čovjek sa zubima od bjelokosti kakademik sudo kurtonćehajić ako ga stave na listu na broj 1 po mogućnosti kompenzacija .
Inace sociolog, etnolog, profesor perzijskog i ruskog su visoko trazena zanimanja ........ na birou.
Da li ovdje pričamo o nauci u državi koja je već 1991 ugasila 99% Instituta i u koju se nije vratilo 80% prijeratnih profesora? Da li pričamo o državi u kojoj da bi bio asistent gofnetu moraš da mu pushis, robujes i klimas glavom? Da za asistenta nije dovoljno znanje ni prosjek vec veza. Evo googlas bilo kojeg na UNSA rijetkim ce izaci daimaju kamaru radova - samo profil na FB i Instagramu.
Uz to, sami tzv profesori su osnivali fakultete po selima, štancali diplome, uzimali masne dnevnice.... i pitamo se zašto je sve roknulo... nema znanja da se prenese, praktičnog pogotovo. Sve se svodi na bubanje iz ruskih knjiga iz kojih više ni rusi ne uče.
Duranovic je veliki ljubitelj Alije Izetbegovica. Nek nam sada objasni Duranovic zasto je ljubitelj ideologije koja je dovela do ovog?
Zbog ovoga treba uvest jednopartijski sistem. Bar znas u koju stranku da se uclanis i bice dobro. A ne ovako, ko debil odes u SDA npr i povaljaju ih na izborima pa te druga stranka otjera ha ja
Interesantno, a nikad vise 'filozofa' nismo imali. A analiticara, posebno.
'ta će nam humanističke nauke, daj nam džamija/crkava i farika
Koji god faks da odaberete radnih mjesta i firmi nema u ovoj drzavi nema. Glavni i najrazvijeniji grad u BiH, konkurs za posao, jedna pozicija, 500 prijava. Onda radis nk i sss poslove jer od necega moras da zivis, bez iskustva u struci, vremenom ti diploma postaje samo obican papir. Padas u depresiju. Zivot ti je njesra.
Ja sam zavrsio Historiju na drzavnom faukultetu u Mostaru. Zavrsio sam po starom sistemu i plus jedna godina za master. Nakon zavrsetka i lomljenja da se nadje posao u struci (osim sitnih ugovora na odredjeno) shvatio sam da bez stranke i veze u nema hajra. Ali posto nisam ucio da bi me neki nehljeb iz stranke mogao vodati kao kera odlucio sam se da odem vani kontajuci “jbga, radi bilo sta”.
@Ali sto je uredjena drzava. Kada sam dosao u EU prijetelj mi je rekao da pokusam prevesti diplomu sto sam i uradio i na moje iznenadjenje priznate je u potpunosti. Dodatnim trudom da se savlada jezik sada radim u struci ali u EU gdje ipak cijene znjanje i trud