U SDP-u zadovoljni
76

Nikšić: O gradonačelniku Sarajeva ćemo razgovarati sa partnerima

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik SDP- Nermin Nikšić obratio se iz centrale partije nakon objavljivanja prvih izbornih rezultata.

Nikšić se zahvalio svim biračima i rekao da vjeruje da je na odziv utjecalo ono što se dešavalo prije par dana u BiH.

"Danas su bili lokalni izbori u sredinama u kojima je to bilo moguće organizivati. SDP ima pravo da kaže da smo zadovoljni rezultatima, kao što imamo pravo da kažemo da nismo zadovoljni rezultatima gdje su naši načelnici i gradonačelnici izgubili", rekao je.

Zadovoljstvo je iskazao rezultatima u Tuzli, Goraždu, Bugojnu, Donjem Vakufu, Starom Gradu, Novom Sarajevu. Rekao je i da očekuje pobjedu SDP-a u Vukosavlju.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Pomenuo je i rezultat Fuada Abaspahića za kojeg kaže da je ostvario jako dobar rezultat, iako nije pobijedio.

Kaže da se SDP neće nikad odreći onih koji su izgubili izbore.

"Posebno sam dužan iskazati čestitku KO SDP-a, posebno čestitam Adi Šteti na ostvarenom rezultatu. Značajno će porasti broj vijećnika. Imamo trend povratka SDP-a na političku scenu u RS-u", rekao je Nikšić.

Dodao je da je pred SDP-om period kada će braniti poziciju načelnika Jablanice.

Za gubitak Gradačca i Gračanice rekao je da nisu imali završne skupove, ali i da oni možda ne bi ništa značajno ne bi promijenili, ali i to jedan od razloga.

O gradonačelniku Sarajeva će razgovarati sa partnerima. Sada postoje preliminarni dogovori, a oni će biti u narednom periodu iskristalisani.

Za Benjaminu Karić je rekao da je perjanica SDP-a i da je najmlađa doktorica nauka te smatra da će u narednom periodu ostvariti dobar rezultat radom.