Održao sastanak
9

Nikšić želi preustroj SDP-a: Organizacija je ključna za odgovor na položaj građana i radnika

I. Č.
Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, održao je danas sastanak sa delegacijom partijskih članova iz nekoliko bh. gradova, istaknuvši na Facebooku da su prezentovani prijedlozi za poboljšanje rada SDP-a na cjelokupnom prostoru BiH.

"Dokument prezentira prijedloge vezane za poboljšanje rada u osnovnim, općinskim i kantonalnim organizacijama SDP-a, a sve u sklopu sve bolje pripreme za opšte izbore 2022. godine. Ključ rasta SDP BiH nalazi se u prepoznavanju organizacionog pitanja kao ključnog faktora za kreiranje političkog odgovora na sve lošije stanje građanstva i radnika", napisao je Nikšić.

Na sastanku je, prema njegovim riječima, naglašeno i opredjeljenje za jačanje i bolju profilaciju SDP-a, te je prepoznata potreba još većeg dijaloga između članstva i rukovodstva partije i kvalitetna komunikacija sa građanstvom.

"Iako SDP krase najviši demokratski standardi, čime je odavno postavio standarde u bh. političkom životu, zaključeno je kako postoji još prostora za napredak i jačanje. Jačanje savjeta, kao jedno od organizacionih pitanja, foruma i komisija SDP-a samo je jedan od prijedloga prezentiranih u navedenom dokumentu."

Nikšić je istakao kako se od SDP-a očekuje da se stanje u BiH uredi na zadovoljstvo svih građana, te da se građani ne smiju nikada iznevjeriti, bez obzira da li se SDP nalazio u poziciji ili opoziciji.

"Prezentirani prijedlozi nastali su i kao dio analize lokalnih izbora i nude niz zaključaka za sveukupno ideološko, političko i organizaciono poboljšanje, kako bi SDP bio prepoznat kao partija cijele BiH", zaključio je Nermin Nikšić.