Sarajevo
96

NiP-ovci razgovarali s Gratzom, uskoro će ozvaničiti kojeg kandidata podržavaju u Centru

D. Be.
Večeras je u prostorijama Općinske organizacije Narod i Pravda Centar održan sastanak sa Dennisom Gratzom kandidatom za načelnika Općine Centar Sarajevo.

Gratz je četvrti kandidat za načelnika sa kojim OO NIP Centar obavlja sastanke na kojima pretedenti za načelničku poziciju imaju priliku da predstave svoje programe i planove rukovođenja centralnom gradskom Općinom.

Kao što je odranije poznato Narod i Pravda Centar nije dao podršku Srđanu Mandiću u namjerama da obnovi mandat gdje je istaknuto da će prije objave zvanične podrške obaviti razgovore sa svim ostalim kandidatima.

Razlog zbog kojeg se OO NIP Centar odlučila na razgovor sa kandidatom iz redova opozicije je taj što ova organizacija želi da bude sigurna da će svoju podršku dati najkvalitetnijem kandidatu, odnosno programu vođenja Općine Centar. S obzirom da u OO NIP Centar nisu bili zadovoljni poslom koji je obavljao aktuelni načelnik i odnosom prema načelima na kojima je izrađen Sarajevski dogovor, koji prije svega podrazumijeva potpunu transparentnost, članovi Naroda i Pravde u Općinskom vijeću su pokrenuli njegov opoziv. Na taj način su pokazali da interese građanki i građana stavljaju ispred bilo kojeg drugog interesa, pa i političkog. I sastanak sa kandidatom opozicije ide u prilog tome.

Održanom sastanku je prisustvovao i Albin Zuhrić, predsjednik kantonalnog odbora Demokratske fronte.

S obzirom da su obavljeni razgovori sa sva četiri kandidata, Općinska organizacija Narod i Pravda će poštujući Statut na odgovarajućim organima stranke donijeti odluku koji od kandidata sa kojima su obavljeni razgovori će dobiti podršku Naroda i Pravde Centar.