Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogao bi da istrazi sve one drzavljane BiH koji od invalidskih penzija iz Švice, biroa rada i rada na crno zidaju vile po BiH, vozaju auta od 50000 chf registrovana na druge, kupuju stanove, zemlju.... A za to vrijeme imaju subvencije na stanove i osiguranja. A za to vrijeme gradjani Švicarske, iako im je potrebna, ne traze bilo kakvu pokoc od drzave.
Prije 15 godina mi u Svicarskoj ambasadi trazili novac da dobijem studentsku vizu, ne da se plati viza odnosno taksa nego nekome privatno od njih i to na zvanicni telefon od ambasade .. pa oduzili 6 mjeseci namjerno i kad nisam zelio platiti dala odbijenicu jer je moja drzava poznata po ilegalnim imigrantima. Eto sta oni misle o nama!
Birate li vi tamo jedni drugima predstavnike?
'jedina' razlika je sto ste vi najobrazovanija nacija u evropi.
A da li kod vas u Švici imate Republiku Njemacku, ili Republiku Francusku????? Da li kod vas u Švicarskoj imate francuske, njemacke ili talijanske zastave na institucijama??? A imaju li vasi kantoni Policiju Republike Njemacke ???? Da li Nijemci, Francuzi ili Talijani iz Švicarske daju svoje sportiste u svoje matice ili igraju za svoju Domovinu Švicarsku??? Da li njemacki predsjednik otvara mostove u Svicarskoj tamo gdje zive Nijemci???
Da imaju. Ima to i Belgija samo sto si neobrazovan pa ne znas. Pogledaj zastavu Talijanskih kantona u Svicarskoj. Talijanska zastava sa bijelim krizem na crvenom polju
Svica: Tri nivoa vlasti Federalni, Kantonalni i opcinski, visestranacki sistem, gdje ne postoji predsjednik. Predsjednik konfederacije se bira na godinu ima samo ceremonijalnu funkciju. 4 razlicita jezika... trebamo izbaciti predsjednike
Sto znaci da entitetima i kantonima treba dazi veca ovlascenja.
Jedino zajednicko jarane je nama to sto imamo kantone. Ostalo, ama bas ni jedne slicnosti...
Ako su Bosnjaci ista do sad naucili, onda bi to trebalo da bude - da slijedimo svoj put, originalni i trazimo rjesenja originalna za sebe, a ne da kopiramo ikoga i ista. Trebamo ukljuciti mozgove, ne misle nam svi dobro koji tako govore. Neki nas navlace na svoja interesna polja.