Sukob bivših kolega
141

Novosarajevska SDA odgovorila Koldži: "On je trojanski konj Benjamine Karić"

A. Ku.
Foto: SDA Novo Sarajevo
Foto: SDA Novo Sarajevo
Ne prestaju reakcije nakon poziva upućenom Nedžadu Koldži (Naprijed) da se povuče iz utrke za načelnika Općine Novo Sarajevo, koji su uputile četiri stranke - SBiH, SDA, DF i NES.
Nakon Koldžine poruke da se neće povući i prozivke bivših stranačkih kolega u toj općini, za koje kaže da su podržavali i Hasana Tanovića, oglasila se i novosarajevska SDA.

Oni su iznijeli niz kritika na Koldžin račun, koji je u tri mandata bio izabran kao kandidat SDA za načelnika Novog Sarajeva.

"Supotpisali smo javni poziv četiri stranke upućen Nedžadu Koldži samo da ga konačno izvučemo iz rupe, jer se od početka kampanje po terenu predstavlja kao kandidat SDA za Općinskog načelnika. SDA Novo Sarajevo je pod Koldžinim dugogodišnjim vodstvom doživjela potpunu kadrovsku, moralnu, ali i svaku drugu devastaciju, čemu svjedoči i zasluženo loš rezultat na posljednjim lokalnim izborima 2020. godine. Nakon tog debakla, tim obrazovanih, uspješnih i pametnih mladih ljudi, osnažen onim dobrim, iskrenim i iskusnim članovima koji za vrijeme Koldžine vladavine su bili na marginama, uspio je prevesti svojevrsnu renesansu u SDA Novo Sarajevo, a najbolji dokaz toga jeste naša lista za predstojeće Općinske izbore", poručuju.

Kažu da ne isključuju mogućnost da je Koldžo natjeran na kandidaturu.

"Nakon ovakve Koldžine reakcije, sasvim je jasno kako je on Karićkin 'trojanski konj', a koji za cilj ima da pokuša obezbijediti nastavak loše vladavine Trojke u Novom Sarajevo, a kako bi Benjamina Karić nastavila tamo gdje je njen stranački kolega Hasan Tanović stao. Ne odbacujemo ni mogućnost da je Nedžad Koldžo zapravo natjeran na ovakvu kandidaturu, te da je on zapravo kandidat Trojkinih tužilaca, s obzirom da je tokom njegove vladavine, što se i nastavilo i tokom vladavine Trojke, građevinski lobi vodio mnoge procese u Općini Novo Sarajevo", ističu iz novosarajevske SDA.

Na kraju navode da su sigurni da će 6. oktobra ujedinjeni u lokalni patriotski blok četiri stranke (SDA, DF, SBiH i NES) i okupljeni oko kandiature Muamera Bandića pobjediti "i Trojku i njene 'trojanske konje'" .