Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otac i doktor kažu da zub nije izvađen, a vi opet napišete u uvodu preminula nakon vađenja zuba. Kreirate mijenje i atmosferu da je ovaj doktor već posut pepelom 24 sata, a da ne znamo da li je on odgovoran ili je odradio posao lege artis. Sram vas bilo. Igrate se sudbinama ljudskih života. I on nije zubar, već stomatolog. Doktor dentalne medicine.Da li će se ikada zaustaviti degradiranje struke, liječnika ili ćemo nastaviti davati prednost googleu, nadriljeakrima.
Odgovoran je KCUS, samo sto rezimski novinari o tome nece da pisu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Mlad zivot izgubljen, a samo gledaju kako ce prebacit odgovornost. Ne vjerujem ovom zubaru nesto puno. Dobar zubar bi lako uvidio problem, pa i ako nije u stanju rijesit ga, poslao bi djevojku tamo gdje bi joj pomogli. Treba ispitat kako je polagao ispite, ako je zavrsio na drzavnom sveucilistu. Ako je na privatnom zavrsio, sve je jasno.
A to isto da kažeš za ustanove koje su nastavile lij3čenje pacijentice?Kako oni nisu mogli utvrditi i vidjeti problem nego je sva krivnja na jednu osobu?
Možda problem nije bio u zubu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
imao sam upalu zuba, to je gnoj, zubar mi je pola sata to cjedio, posle to ocisto sta ja znam i dao mi antibiotik i rekao da se vratim nakon nekoliko dana. Ja sam vec guglao upalu zuba ovo ono, i pisalo, opasnost da se dobije sepsa, to je trovanje krvi koje ode na srce i pluca. Ja se sav usro jos kazem i zubaru procitao sam to, on nema sta da brines vrati se za 7 dana i to je bilo to.
Znam da je situacija osjetljiva,pogotovo sto se radi o djevojcici koja je preminula,ali malo spustite loptu sa optuzbama napamet. Ne branim nikog, ali neko u komentarima je rekao da je mozda umrla od bakterije koju je pokupila kad je primljena na KCUS. To je moguce,ali ne bi umrla tako brzo po prijemu,treba određeni period da bolest napreduje. Drugo,moguca je smrt zbog neadekvatnog tretmana upale.Bakterije su se prosirile na vitalne organe,nastupila sepsa.Rijetkost je,ali se desava.
Prije 3 godine sam mogao da podlegnem od dornje petice. Zagnojilo se antibiotici nisu pomogli nista zahvatilo i sesticu. Rezali me gnoja izaslo puca casa. Ovom prilikom zelio bih da se zahvalim Mr Sci dr Slobodan Trninić na profesionalnosti, i naravno osoblju oralne hirurgije na Stomatoloskom fakultetu. Raja ne cekajte 5 do 12 kao sto sam ja
Tu nesto nije recno i krije se ko zmija noge. Ako je i bila privatno i receno da dodje na kontrolu..zasto se nije javila tom istom dr. Da nije oke..bolovi su i dalje prisutni te da nije nesto oke. Iz kojeg razloga se tek tako odlazi na klinicki, gdje obicni covjek i kad ode gore izvrse pregled jedva cekaju da te posalje kuci. Zar nije mogla bas taj dan kad se javila na klinicki dobiti bakteriju gore bas kod njih..
Nedao bog nikome da mu ovi i slični okolnosti istražuju !
Stomatolog i zubar je jedno te isto. Zubar nije nikakav nadriljekar već je to sinonim za dottora zuba.
Tehnički ima razlika između zubara i stomatologa, u stepenu obrazovanja. Mogu se sresti tri zvanja: zubotehničar (srednja sprema), viši zubar (viša sprema) i stomatolog (visoka sprema). Stomatolog se pored opravka zuba bavi i bolestima usta.
Po komentarima Harisa Mekica ili nekog iz njegove ordinacije, koji su ovdje napravili 10-ak profila, vjerovatno i preko 20 kriv je KCUS. Ili neko treci. E meni sad nije jasno kako je cura dosla na KCUS. Pa ne ide se na KCUS iz cista mira, vec kad je nesto ozbiljno zabolilo. E kako je doslo do toga da je otisla na KCUS.
Užas, a informacije nepouzdane. Zar je moguće da je plombirao, pa onda dao antibiotike, zar se to smije? Ja kao laik sam mislio da je to strogo zabranjeno, da se plombiranje radi tek kad se zub izliječi.
Po komentarima Harisa Mekica, koji je ovdje napravio 10-ak profila, vjerovatno i preko 20 kriv je KCUS.Ili neko treci. E meni sad nije jasno kako je cura dosla na KCUS. Pa ne ide se na KCUS iz cista mira, vec kad je nesto ozbiljno zabolilo. E kako je doslo do toga da je otisla na KCUS.
Ovaj Haris Mekic je ovdje napravio jedno poprilicno profila i sa svakog pokusava da skine odgovornost sa sebe. Evo na jednom profilu dole smo saznali da je Dzejla imala dva pirisnga u ustima. To moze znati samo neko ko joj je radio zube, ili bio blizak sa njom.
Treba dobro provjeriti sve cinjenice prije objavljivanja. Nisam stomatolog,ali i meni je bilo cudno da vadi zub pod upalom. I ja, cak znam da se prvo mora upala izlijeciti,pa onda izvaditi zub.To je ono bas zadnje sto rade.Uvijek gledaju mogu li spasiti zub.Kako god,nadam se da ce stomatolog odgovarati ako se pokaze da je neadekvatno lijecio.
ovdje ima.jos nesto cekajte da vidimo sta ce rec obdukcija. Pa svaki dan Bog zna koliko se zubi popravi,cudno stvarno.
Kazu u opisu da je vadila zub, a onda u tekstu direktno kazu da se to nije dogodilo. Klix provaljuje sam sebe
Sve znaš, otiđi i podmiri račune. Mi smo narod časti i obraza. Zlo je zavladalo jer narod, poput uplašenog stada, raštrkano bježi ne suprotstavljajući mu se. Suzbij zlo pravdom! Nema pravde bez ruke naroda!
Kao prvo,iskreno saučešće porodici i najbližima. Allah rahmetile,ili kako god kome odgovara. Tragedija,žalosno,ali eto desilo se Trebali bi se svi zajedno uzdržati komentara i optužbi dok se zvanično ne sazna šta se desilo.
Korektan komentar i stav ordinacije. Nek tužilaštvo obavi svoj posao, ne može se sakriti uzrok.