Oglasili se o detaljima
110

Okončan sastanak SDP-a i HDZ-a u Konjicu, Čović i Nikšić složni: Hitno riješiti otvorena pitanja

V. K.
Delegacije SDP-a i HDZ-a okončale su danas sastanak u Konjicu na kojem se razgovaralo o brojnim aktuelnim pitanjima koja se odnose na federalni nivo vlasti.

Nakon sastanka, prve impresije podijelio je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić koji je na društvenim mrežama naveo kako su dogovoreni dalji koraci u funkcionisanju vlasti.

"Danas su delegacije SDP BiH i HDZ BiH u Konjicu održale sastanak na kojem smo razgovarali o funkcionisanju parlamentarne većine na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. Uz zajedničku ocjenu da je većina stabilna i funkcionalna, dogovorili smo korake na daljoj dinamizaciji procesa i rješavanju svih važnih pitanja iz nadležnosti Federacije. O ubrzanoj realizaciji važnih infrastrukturnih procesa najbolje svjedoči i skoro otvaranje nove dionice autoputa u dužini od 11 kilometara", naveo je Nikšić.

Povodom sastanka oglasio se i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Sastanak delegacija HDZ-a i SDP-a u Konjicu, gdje smo razgovarali o aktuelnim pitanjima za funkcioniranje, stabilnost i napredovanje Federacije Bosne i Hercegovine. Sva otvorena pitanja moraju biti hitno riješena, naše je partnerstvo ključno i za opći napredak BiH", zaključio je Čović.