Zbog skupljeg parkinga
34

Okupljanje uprkos danu žalosti: SNSD blokirao saobraćaj u centru Banje Luke

S. Š.
Vlado Đajić (Foto: BL portal)
Vlado Đajić (Foto: BL portal)
Gradski odbor SNSD-a Banja Luka blokirao je danas saobraćaj u centru grada kao znak protesta zbog najavljenog poskupljenja cijene parkinga. Gradska uprava i gradonačelnik Draško Stanivuković osudili su okupljanje, prvenstveno zbog dana žalosti koji se danas obilježava.
Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić Banja Luka sa odbornicima SNSD-a u Skupštini grada, saradnicima i građanima blokirao je saobraćaj kod Gradske uprave danas oko 12 sati.

"Saobraćaj je blokiran zbog nezakonitog poskupljenja parkinga u Banjoj Luci. Već tri godine grad vodi nestručna i neškolovana osoba. Ostavljam mu rok do petka, a ako cijene parkinga ne vrati na prethodni nivo, ponovo se okupljamo, ići ćemo i u opoziv ako treba, da bismo odbranili Banju Luku", rekao Đajić te dodao da je potrebna stručna i obrazovana osoba.

SNSD blokirao saobraćaj u centru Banjaluke

SNSD blokirao saobraćaj u centru Banjaluke ⬇

Posted by Banja Luka vijesti on Wednesday, August 16, 2023

On je optužio Stanivukovića da je potrošio milione KM, a da je cijena parkinga samo jedna u nizu od dažbina koja je poskupila od kako je on na čelu gradske uprave.

Podsjetit ćemo, ranije danas su iz Gradske uprave Banje Luke osudili okupljanje i kazali da se mogao organizovati bilo koji dan - danas ili sutra - a ne na dan žalosti.

"Bez imalo empatije i političkog takta oni to rade baš danas na svojevrsni dan borbe protiv nasilja gdje su najavili i blokade ulica. Prijavit ćemo MUP-u ovaj nenajavljeni skup i blokadu ulica. Kada sam ja na ovaj način vodio borbe svaki put su me pripadnici MUP-a legitimisali i kažnjavali, a tako je bilo i jučer. Vidjet ćemo da li će reakcija biti ista i danas prema predvodniku skupa Vladi Đajiću i osobama koje budu podržale ovaj performans", istaknuo je Stanivuković.