Sarajevo
0

Općina Centar dobija novo dječje igralište, kao i javnu rasvjetu: Rapisani javni pozivi

S. Š.
Odsjek za javne nabavke Općine Centar pokrenuo je dvije nove procedure javnih nabavki. Jedna se odnosi na izgradnju dječjeg igrališta, a druga za javnu rasvjetu na području općine.

Javni pozivi, objavljeni na portalu javnih nabavki, pokrenuti su u ime Službe za prostorno uređenje i investicije Općine Centar kao otvoreni postupci.

Prva procedura javne nabavke odnosi se na izgradnju dječjeg igrališta u Ulici Dejzina Bikića na Šipu. Za ovu namjenu u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđen je iznos od 636.000 KM.

Zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostavljati do 28. augusta ove godine kada je i planirano javno otvaranje pristiglih ponuda.

Druga procedura javnih nabavki odnosi se na izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete na području općine Centar Sarajevo.

Javni poziv je otvoren do 28. augusta 2024. godine, do kada zainteresovani ponuđači mogu dostavljati svoje ponude. Navedena obavještenja o nabavci su objavljena na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba.

Svi zainteresovani u rubrici "Pretraga obavještenja", mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedeni javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju, saopćili su iz Općine Centar.