Prijedlog Selimbegovića
159

Općina Novi Grad će nagraditi paraolimpijce iz ove općine

FENA
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Kandidat za načelnika Novog Grada Mirza Selimbegović danas je predložio protukandidatu Semiru Efendiću da zajednički podrže odluku kojom će Novi Grad novčano nagraditi paraolimpijce sa područja ove općine. 

"Duboko vjerujem da postoje stvari koje su iznad kampanje, iznad dnevne politike. Drago mi je da je ovaj prijedlog prihvaćen. Mi u Novom Gradu ponosni smo da su i selektor Ifet Mahmutović i kapiten Sabahudin Delalić, naši 'Zlatni ljiljani', iz Novog Grada, kao i drugi paraolimpijci", naveo je Selimbegović.

Selimbegović poziva i druge nivoe vlasti, kao i druge lokalne zajednice da nagrade paraolimpijce. Ukoliko se drugi nivoi vlasti i druge lokalne zajednice ne odazovu, Novi Grad će ukupno dostupna sredstva solidarno raspodijeliti svim paraolimpijcima.

"To su naše olimpijske medalje, sjajnije od svakih drugih jer ih donose tako posebni ljudi. Zlato našeg Ismaila Barlova i srebro naših odbojkaša obradovale su svakog ko voli ovu zemlju", dodao je Selimbegović. 

Konačan iznos nagrade koju će Novi Grad dodijeliti paraolimpijcima bit će naknadno utvrđen. Ukoliko bude postojala potreba Općinsko vijeće Novi Grad u kojem stranke Trojke čine većinu spremno je podržati i rebalans budžeta za 2024. godinu kako bi se sportisti dostojanstveno nagradili.