Svečano otvoreno
48

Općina Stari Grad Sarajevo od danas bogatija za još jedno igralište

B. R.
Novo igralište u sarajevskoj općini Stari Grad (Foto: Općina Stari Grad)
Novo igralište u sarajevskoj općini Stari Grad (Foto: Općina Stari Grad)
Iz Općine Stari Grad Sarajevo saopćili su da je ova lokalna zajednica od danas bogatija za još jedno potpuno novo dječije i sportsko igralište, i to zahvaljujući saradnji Općine i Grada Sarajeva. Igralište se nalazi u ulici Safvet-bega Bašagića.

Njegova izgradnja je koštala 150.000 KM, a načelnik Starog Grada Irfan Čengić (SDP) je na svečanosti otvaranja igrališta pohvalio saradnju s Gradom Sarajevom i zahvalio se Gradskoj upravi, na čelu s gradonačelnicom Benjaminom Karić (SDP).

"Ovo je jedno od prvih obećanja koje smo dali na početku mandata. Iako nas je dočekao potpuni haos na sportskim igralištima u Starom Gradu, uspjeli smo s kantonalnim preduzećem Park rekonstruirati nekoliko igrališta te dati financijska sredstva osnovnim školama 'Saburina' i 'Hamdija Kresevljaković' da u potpunosti obnove svoja igrališta", napomenuo je Čengić.

Ukazao je da su spremni projekti za sportsko-rekreacijske centre na Darivi i kasarni "Mustafa Hajrulahović Talijan", za koje je naveo da se čekaju odobrenja.

Inicijativa za realizaciju ovog, kako su saopćili iz Općine Stari Grad, značajnog projekta potekla je od općinskog i gradskog vijećnika Vedada Deljkovića (DF) koji se zahvalio gradonačelnici jer je prepoznala značaj ovog projekta.

"Ovo igralište predstavlja ulaganje u našu budućnost, naše najmlađe, i važno je da im omogućimo sigurno i kvalitetno mjesto za igru i razvoj", rekao je Deljković.

Gradonačelnica Karić poželjela je sreću svima onima koji će koristiti sadržaje koji su danas otvoreni. Osim načelniku Čengiću i vijećniku Deljkoviću, zahvalila se svima onima koji su dali svoj doprinos za realizaciju ovog projekta.

Općina Stari Grad i Grad Sarajevo za ovu priliku pripremili su poseban zabavno-sportski program uz prisustvo velikog broja mališana. Na novom terenu prvi su zaigrali mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, a pridružili su im se i prvotimci KK Bosna Meridianbet, saopćili su iz Općine Stari Grad.