Od 8 do 21 sat
81

Organizatoru Erdoganovog mitinga u Zetri odobreno parkiranje autobusa na Vilsonovom šetalištu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je parkiranje autobusa na Vilsonovom šetalištu organizatoru skupa Unije evropskih turskih demokrata, koji će se u nedjelju održati u Zetri, a kojem će prisustvovati i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Prema rješenju koje je dobio Lemon Time gmbh – Union od European Turkish Democrats Headquarter, koji stoji iza organizacije 6. redovne Generalne Skupštine UETD-a, autobusi mogu biti parkirani u desnoj saobraćajnoj traci u smjeru kretanja, odnosno od raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice s ulicom Vrbanja, u ulici Franje Račkog i na parkingu ispred Zemaljskog muzeja. Odobrenje važi za 20. maj, od 8 do 21 sat.

"Vozač je dužan koristiti najkraći put pri dolasku i odlasku, te prilikom parkiranja u desnoj saobraćajnoj traci zauzeti takav položaj da u što manjoj mjeri ometa kretanje pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila u pješačkoj zoni je 10 km/h. Preduzeti sve mjere bezbjednog i nesmetanog prolaza pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. U odobrenim terminima regulaciju saobraćaja i parkiranja vozila provesti u saradnji s nadležnom policijskom upravom. KJKP Rad Sarajevo će osigurati redare za potrebe parkiranja u ulici Franje Račkog i na parkingu ispred Zemaljskog muzeja. Putem sredstava javnog informisanja obavijestiti javnost o izmjeni saobraćaja u odobrenom terminu. Ne pridržavanjem uslova datih ovim rješenjem za sobom povlači stvaljanje rješenja van snage i nemogućnosti dobijanja drugog", navodi se u uslovima pod kojima je odobrenje izdato.

Nakon što je organizator skupa tražio odobrenje, utvrđeno je da podnosilac zahtjeva ispunjava uslove iz Zakona o uređenju saobraćaja na području KS zbog čega je Ministarsvo saobraćaja izdalo odobrenje.