Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Biti nastavnik najteza profesija danasnjice. Kad nastavnici traze svoja prava svi ih vrijedjaju. Izlozeni su lincu svakodnevno.
Jest ali su im plate skocile ozbiljno, a 4 mjeseca odmora, u kojem to poslu ima?
Itekako jeste, valja biti toliki tokmak od covjeka da svojevoljno zelis da sudjelujes u globalnom zaglupljivanju masa nebitnim skolskim sadrzajem koji tek iole postaje relevantan na faxu.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
i u Sokolović koloniji je jučer majka učenika napala fizički nastavnicu, usred nastave. Policija dolazila. Zašto to automatski nije hapšenje?
Prosvjetni radnici se oblace ko manekeni i gledaju obicne roditelje s neke visine kao da su oni Bogom dani tu da rade. Ne znaju vise nauciti djecu ni da se obrate starijima sa postovanjem. Sve su to stranacke sluge i posao u skoli vide kao priliku da se uhljebe a ne da rade nesto ozbiljno. Skola i kadar u njoj su postali ustanova koja sluzi sama sebi da se zaposleni u njoj dokopaju zivota na tudjoj grbaci,a ne da bude od neke koristi drustvu u cjelini.
Ne hapse narkomane a da to hapse. Gdje ti živiš bgt
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prije su roditelji samarali djecu zbog lose ocjene a danas se samaraju profesorice... napredujemo...
Ovo je spominjao Buba Corelli u pjesmi Oh no. Kaže 'dobićeš dva šamara od Amara, ja ispušim po grama dva u štalama sa kravama'...
Ne opravdavam ovo. Ali danas ima takvih ljudi u prosvjeti koji se izivljavaju nad djecom. Treba dobro provjeriit ko sve radi u skolama.
Nije uredu naravno, ali ima i ters profesora koji su zasluzili ovako.
To je odavno otišlo u drugom smjeru.Sve je postalo interes,propade li gdje dijete doktora?Od učiteljice pa do većine profesora se gleda imal' me tu?Žalosno.
A svoje ko p.. IL.. ee ce tako ucit ponasanju
Nasilje nije rijesenje... ali nisu ni profesori cvjecke... licno sam bio meta jedne profesorice, ugnjetavala me bukvalno
Iglu u njegovo jaje
u oba ustvari samo igle za kaznu
Nije to motiv nego bahatost oca
Treba zatvoriti u tamnicu i njega i sina
Dragi tajo dijete je zaslužilo slabu ocjenu
Ko bi rekao da ce teze biti prosvjetni radnik nego išta.Nadam se da ce ološ odgovarati za ovo
Samo treba ponuditi roditeljima da prisustvuju ispitivanju učenika. Kad sam predložio dvijema mamama da sjede u učionici iza učenika i da slušaju šta ih pitam, žene su od sramote izašle, ispričale se i nikad više nisu pitale za ocjenu.
To je to DJECA CE NAM/VAM BITI:,STARLETE,MODELI,DILERI,NARKICI,PORNICARKE....ITD ITD.Propast i sunovrat !
Ima i nastavnika koji nikako da se pomire s tim da ovo više nije ono vrijeme, kada je učitelj bio uzvišeno zanimanje, nego da je kao i svako drugo. Misle ako rade sa djecom, da zbog toga mogu kako hoće, jer će im svi podilaziti u strahu od osvete lošim tretmanom prema djetetu. Nekad se i ta granica pređe, kao recimo u ovom slučaju.