Praznično raspoloženje
26

Otvorena manifestacija "Banjalučka zima": Grad na Vrbasu osvijetlit će 100.000 lampica

V. K.
Uz svečano paljenje novogodišnjih lampica u parku "Petar Kočić" u Banjoj Luci počela je manifestacija "Banjalučka zima 2021/2022".

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković koji je zajedno sa sugrađanima pustio u nebo stotine lampiona u znak otvaranja "Banjalučke zime".

"Narednih mjesec i po ambijent centra grada bit će u jednom sasvim novom ruhu. Naši građani i svi posjetioci, koje očekujemo u velikom broju, moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, domaće muzike i više koncerata", kazao je gradonačelnik.

Ove zime, kako je kazao, Banju Luku će da osvijetli preko 100.000 lampica i lampiona.

"Najveće klizalište na Trgu Krajine, prelijepi lunapark za najmlađe, drugi brojni sadržaji za sve sugrađane, a uskoro će da zasvijetli i digitalna jelka visine 12 metara. To su samo neki od mnogih stvari na koje Banja Luka može da bude ponosna" poručio je on.

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije, koja je putem javnog poziva izabrana da sa partnerima organizuje sadržaje u okviru "Banjalučke zime", kazao je da je Banja Luka ove zime dobila potpuno novi ambijentalni koncept i da izgleda drugačije i ljepše nego proteklih zimskih praznika.

"Više od mjesec sve posjetioce očekuju muzički nastupi, performansi, pozorište za djecu, latino plesovi i nastupi banjalučkih muzičara, kojima smo dali šansu da se aktiviraju i daju svome gradu neke nove tonove", kazao je on.