Današnja sjednica
39

Ovo su nova kadrovska rješenja Vlade Federacije BiH

A. Ku.
Foto: Vlada FBiH
Foto: Vlada FBiH
Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) imenovani su članovi Upravnog odbora Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar, kao i generalni direktor BH Telecoma.
Vlada Federacije BiH donijela je Rješenje kojim se imenuje privremeni Upravni odbor Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca koji mandat se ne može ponoviti, u sastavu Edin Perenda (predsjednik), te Dragan Kazazić, Dragan Meter, Ozana Bolić i Ivan Bešlić (članovi).

Prije toga doneseno je Rješenje kojim se zbog isteka mandata razrješava dužnosti dosadašnji Upravni odbor ove agencije.

Danas je data i prethodna saglasnost Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanje Amela Kovačevića za generalnog direktora ovog dioničkog društva na period od četiri godine.

Prije toga data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za donošenje Odluke o razrješenju vršioca dužnosti generalnog direktora ovog dioničkog društva, radi završene konkursne procedure.

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Goran Buhač (Ceste d.d. Mostar) i Halko Balavac (Operator - Terminali Federacije d.o.o.

Sarajevo).