Proba za predstavljanje
69

Ovo su tri nova oklopna vozila MUP-a KS, parkirana prekoputa Vijećnice

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - Uprava policije u ponedjeljak će predstaviti javnosti nova vozila za specijalne namjene (oklopna vozila i vodeni top).

Nabavka tri Roschel vozila je izvršena u okviru strateškog opremanja i jačanja policije u Kantonu Sarajevo.

Fotoreporter portala Klix.ba danas je zabilježio ova specijalizirana vozila prekoputa Vijećnice gdje se vrši proba za predstavljanje koje će biti upriličeno u ponedjeljak u 13 sati na istoj lokaciji - na Trgu Prve brigade policije Stari Grad.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica ranije je izjavio da je prošle godine zaključen ugovor za nabavku tri specijalna oklopna vozila, koja su sada stigla, te da je pokrenuta nabavka još dva.

Roshel Senator APC koristi se u policijske svrhe, a glavne uloge vozila su patrolne i izviđačke misije, komandovanje, transport i podrška jedinicama za specijalne operacije, antiterorističke operacije i specijalne akcije u različitim vremenskim uvjetima.

Nivo zaštite B7 opremljen sa termalnim i NV kamerama kao i dnevnim kamerama 360 stepeni. Bolji poznavatelji vozila ovaj model nazivaju i "cestovnim tenkom spremnim za apokalipsu".

Imaju kapacitet za prijevoz deset ljudi pod punom specijalnom opremom te mogu poslužiti kao barikade u različitim situacijama.

Ova vozila ranije su nabavili MUP Tuzlanskog kantona i Federalna uprava policije.