Slike koje ostaju
5

Pandemija u našem objektivu, fotografije koje su obilježile 2020. godinu

R. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Korona-priča 2020. godine u BiH
Godina koja je iza nas obilježena je tako snažno pandemijom koronavirusa kao malo koja druga godina bilo čime. Takav biljeg kreirao je niz događaja i procesa koji su se urezali u kolektivnu svijest, a koje su zabilježili i fotoreporteri našeg portala.

Oni su cijele ove godine bili na prvim crtama borbe društva i država s opasnom zarazom, bili su uz građanina pojedinca kako se uspravno drži u vremenu koje je često znalo biti jače od običnog čovjeka.

Na fotografijama naših reportera možete vidjeti obične ljude u neobičnim situacijama, situacijama koje su jako brzo postajale svakodnevnica i za koje nismo sigurni kad će postati prošlost.

Vidjet ćete BiH u periodu lockdowna, redove ljudi ispred Biroa koji su zbog zatvaranja ekonomije ostali bez posla, sahrane u doba pandemije, proslave, proteste...

Svaki dan željeli smo dočarati stvarnost ne davajući joj ništa od onog što nije realno, nastojeći donijeti trenutak zamrznut u staklu našeg objektiva.

Život se priča fotografijama, a najbolje momente možete pogledati u galeriji Davorina Sekulića, Ivana Šebalja, Damira Ćumurovića i Tarika Saletovića.