Komentari (165)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ide to u “zekat” 🤡
Sve je ovdje sazrelo za jedan generalni restart
misliš reset
Zato lijepo postoji Putnicko osiguranje, koje u slucaju otkaza zbog putovanja iz bilo kojeg razloga, pokriva troskove tj. Vraca min 90-95% uplacenog iznosa. A gdje ovo iscupase ovih 12.000 maraka????? Jel se mozda ide privatnim avionom ili sta?!? Iz njemacke kosta 3600-3800€. Svaka cast “novinari”
Dojdi te vi nama u italy za 5000 hiljada Maraka mozete na hadz preko arapske islamske zajednice,puste lopovluk u bosni
6000 евра! Не могу да верујем. У приватној режији, седам дана у Саудијској Арабији са превозом, визом и исхраном не кошта више од 3000. Хотели у Меки на неколико десетина метара од Кабе не коштају не више од 100 евра на дан. Кад има оваца треба их шишати!
A zasto ići guzvati se tamo i još toliko para potrošiti? Zar nije bolje unučetu ili unuki fakultet finansirati da imaju i oni a i društvo nešto od tih para. Da idemo u budućnost, u bolji zivot!
Ovu temu je pokrenuo Mirnes Ajanović i već je kazao kako Islamska zajednica to može riješiti putem osiguranja puta, ne razumijem zašto Rijaset to ne riješi, čemu "pokušaj"... Čovjek sve rekao, ima svoju emisiju: https://www.youtube.com/watch?v=vC4J8k857EQ
Osiguranje je haram, uključi mozak.
Imaju od čega vratiti. Vjerovatno najskuplji hadž na svijetu. Baš me zanima misle li da neće doći onaj svijet pa da neće odgovarati za one koji su htjeli na hadž, a nisu mogli skupiti toliko koliko je "gladeži" iz IZ dovoljno. Skandal bi bio kada bi se otkrila marža koju "zarađuju" na hadžu.
lopovluk
Imas taksu za sve drzavljanje koja kosta oko 2800eur. Ove godine su uveli i za svoje stanovnike takse. Tako da zarade nekih 5k po osobi. Ko kad ide 165 ljudi iz IZ besplatno na racun drugih ljudi. Ovim sto djaba idu treba reci ici ces ako dadnes 50% vrijednosti. Niko nebi otisao, pa cak ni ovaj garonja sto vodi hadz i umre
drugovi, nisu Arapi krivi već ovima ovdje malo koliko god da ti oderu kožu s leđa
12 000 maraka? Daj ba okanite se corava posla! Bolje haman preprodavat te aranzmane nego gudru dilat, unosnije je 100%!
Kako to jbt, kako to jbt da nikada se ne provjerava IZ - tamo izgleda nema ni fiskalizacije, niti smiju inspektori uci (mislim na sve vjerske objekte). KAKO TO JBT!!!!! A ovi koji imaju 12.000KM mislim da je veci sevap pomoci nekoj porodici koja je ugrozena, al et valjda se onda u narodu niti u IZ nece pikati... MRS STOKO BEZOBRAZNA
Znaci plati posredniku da bi bio dobar sa Bogom. Vece gluposti nema :)
Najskuplji hadz na planeti je kod nas.gledajuci na standard .
Prije 2 godine hocu se zenit u ovoj našoj bijednoj BiH, i hajde kao musliman da ispostujem i serijetsko vjenčanje, otišao u IZ da pitam šta kako treba, i pitaju me da li sam član, ja govorim da nisam i hajde reko da se učlanim sad kad sam već došao, kaze ti nisi onda misliman ako nisi član IZ, taj odgovor dobijam od predsjednika IZ u mom gradu. Tako da sam odustao od svega, ne dam im marke, nek si ti musliman, ja nisam. Najveći lopovi su po tim IZ sve SDA uhljebi!
Kad su pare i IZ u pitanju...povrata nema,halal se ukida,dat im pare je farz,njima ko neda,nema dzeneta