Koštat će 706.000 KM
16

Počela obnova Olimpijske ulice u Sarajevu, Šteta napomenuo da nije obnovljena od 1984.

B. R.
Počela obnova Olimpijske ulice u Sarajevu (Foto: Vlada KS)
Počela obnova Olimpijske ulice u Sarajevu (Foto: Vlada KS)
Obnova Olimpijske ulice u Sarajevu je počela danas, a u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo tvrde da ova ulica nije obnovljena od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Nadležni su objavili da će biti obnovljeno 622 metra saobraćajnice, što će podrazumijevati i obnovu trotoara s obje strane jer su u jako lošem stanju i kao takvi su nesigurni za pješake. Spomenuta ulica će biti obnovljena do spoja s ulicom Safeta Hadžića do kružnog toka.

"Obnovom ove saobraćajnice dobit ćemo kvalitet i sigurnost. Ove godine obnavljamo Olimpijsku, a plan nam je da sljedeće godine obnovimo i saobraćajnicu koja se nalazi u izuzetno lošem stanju, onu u ulici Ive Andrića. Time ćemo dobiti kvalitetnu funkcionalnu cjelinu, u koju su Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo uložili značajna sredstva, a kojom se spajaju dva dijela Novog Grada", izjavio je resorni ministar Adnan Šteta (SDP).

Riječ je o cjelini od kružnog toka sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, preko A transverzale, Olimpijske ulice, ulice Ive Andrića, kružnog toka u ulici Džemala Bijedića i dalje mostom prema Devetoj transverzali i autoputu.

Izvođač radova u Olimpijskoj ulici je kantonalno preduzeće Rad, a vrijednost radova je 705.981 KM s PDV-om. Novac je osiguran iz budžetskih sredstava Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.