Vježba "Brzi odgovor 21"
112

Podžić: Zahvalni smo SAD-u na kontinuiranoj podršci stabilnosti BiH

S. M.
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić prilikom dočeka američkih vojnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo izrazio je zahvalnost Sjedinjenim Državama na kontinuiranoj podršci i pomoći našoj zemlji.
"Dolazak američkih vojnika na zajedničku vježbu s Oružanim snagama BiH vidimo kao potvrdu snažne opredjelјenosti, podrške i pomoći SAD-a procesu daljeg učvršćivanja mira i stabilnosti u našoj zemlji i široj regiji. I na tome smo im svima iznimno zahvalni,“ rekao je ministar Sifet Podžić.

Ministar je istakao da je zadovoljan što je BiH i kroz ovu vježbu prepoznata kao konstruktivan član euroatlantske zajednice i da naša zemlja dijeli zajedničke vrijednosti s istom.

"Stoga, građani Bosne i Hercegovine mogu biti ponosni na sve pripadnike OS BiH i na njihovo učešće u ovoj vježbi.", kazao je ministar Podžić.

Vježbu "Brzi odgovor 21" Predsjedništvo BiH je odobrilo u februaru 2020. godine. Ona je dio velike multinacionalne vježbe "Branitelj Europe 21" koju Zapovjedništvo OS SAD-a za Europu i Afriku provodi povezujući četiri različite vježbe na europskom tlu.