Sarajevo
312

Postavlja se prvi sloj asfalta na novom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića

A. Ku.
Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS
Počelo je postavljanje prvog sloja asfalta na novoizgrađenom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića, koji spaja ulicu Ive Andrića, Džemala Bijedića i IX transverzalu.

Bitno je spomenuti da je nosilac ovog projekta, u kojem finansijski učestvuje i kantonalni nivo, zapravo Općina Novi Grad Sarajevo.

Za projekat izgradnje kružnog toka Općina Novi Grad izradila je glavni projekat koji se sastoji iz građevinskog projekta, projekta odvodnje, projekat javne rasvjete, saobraćajne signalizacije kao i projekat rušenja objekata u zoni kružnog toka.

Detalje o narednim radovima na ovom projektu objasnio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, koji je kazao da će uslijedit će radovi na postavljanju nove rasvjete, uređenju humusa te radovi na trotoarima.

Na taj način će sve biti spremno za završni sloj asfaltiranja i završetak radova.

"Ovaj kružni tok je još jedan veliki projekt Ministarstva saobraćaja koji će činiti veliku cjelinu - od GRAS-a do autoputa. Šta smo izgradili u toj cjelini? Proširili saobraćajanicu u ulici Džemala Bijedića sa dvije na četiri trake, izgradili kružni tok na tom dijelu, kao i kružni tok kod GRAS-a. Izgrađen je most. Gradi se saobraćajnica sa četiri trake koja spaja IX transverzalu i autoput, kao i kružni tok na IX transverzali", rekao je Šteta.

Navodi da svi ovi projekti zajedno čine jednu cjelinu koja će rasteriti gužve i omogućiti kvalitetniju povezanost sa autoputem i unaprijediti kvalitet života.

"Na svim navedenim projektima bilo je mnogo izazova, jedan po jedan projekt smo završavali, tako da će cjelina od GRAS-a do autoputa u potpunosti biti u ovoj godini biti na raspolaganju svim građanima", zaključuje Šteta.