Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sindikati realnog sektora ne postoje. Ne smiju se ni organizirati u feudalnom kapitalizmu..
Šta je odgovoreno sindikatu za jednokratnu pomoć od 2720 KM. još ništa, a vlada FBiH odobrila
Glas-Razuma,jesi matematicar,sad medicinska sestra ima 2000km platu,raspitaj se i ne racunaj vise,usput oni ce strajkovat garant jos jednom do nove godine,gladno je to,nemaju kad ni sator rasklopit do novog strajka.
90% ljekara ne zna ocitati ekg. isti broj ne zna sta cuje na slusalicama kad pregleda pluca i srce. ljudi moji da vi znate kolko nasi ljekari poznaju medicinu, malo ko bi iso na pregled.
Neka UK sebi stavi 3.25.
E jeste i povecali, niste ni trebali.
Satnica 3,40x8 =27,2 x 24 radna dana =652,8+topli obrok izadje oko 900km i sta ce radnik i bilo tko s tom platom
Prijatelju 3.40 plus koeficijent ide, ne racuna se tako. Izađe njima plata minimalno 2000
https://www.anticorrupiks.com/zaposleni-javnom-sektoru izaberi opciju u nazivu organa Dom zdravlja i sve će ti biti jasno, plate su 3000KM i više, u zavisnosti od koverti i dežura. A usluga pacijentu ostaje ista, dakle nikakva.
Uk mali D E B I L K O