Komentari (491)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad kad vas SDOOO ljakani proglase "Srbalijama", "Yugobalijama", "FGR-ovcima" ili kako ih već uče u zelenim centralama za ispiranje mozga
Trijumf zeničkih slaninara nad Islamom, ni Ratko nije ovako hrabro upao u ponoć da farba bilbord
Na ovom bilbordu nista lose nije bilo receno protiv Bozica, jelke, djeda mraza, Nove godine. Samo je receno da to nije u tradiciji Islama. Ali kamenjarski i sumski Srbi digli halabuku, a ove nase bahlijetine ovo jedva docekale da prekrece bilbord.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ali natpis da Nova godina nije tradicija Bosnjaka, ne Bozic pa da razumijem ali Nova godina? Halo Bosnjaci, Zemlja zove? Nova godina, ej? Da li vi zivite u Evropi uopste?
U čemu je problem? Nije naša tradicija i to je to to kršćani slave iako ne bi ni oni trebali jer je paganski običaj
Ma kakve veze hriscanstvo ili islam sa proslavom nove godine, po cemu je to vjerski? Gledamo li isto nebo?
U Bosni nije islam kako je napisano, nego liberalni islam. To znaci za bajram se loče, drogira se, psuje, ne klanja, ne dijeli zekat, ne odgajaju se djeca u duhu islama. Ali NE DAJ BOŽE krmetine 🤮
Boze sacuvaj, ugrozeno pravo slobode govora
kukala nam majka, nasi preci su prodali vjeru za veceru a mi pameti nemamo pa i tradiciju zatiremo
odavno me vise nisu sokirali komentari na klixu. nisam nikad vidjela vise ljudi kojima se u glavi pokvario switch za logičke pogreske. glupi ste svi nevidjeno. a ovaj bilbord je istina, svidjelo se to vama ili ne. osoba koju istina boli, znaci da je pogubljena, neodlucna i da ne radi stvari zbog sebe, iz sopstvenih uvjerenja, nego zbog drugih. nije problem sto neko slavi NG, za poslozenog covjeka to je stvar licnog izbora, ali vi ocito niste poslozeni, ovaj bilbord nije prijetnja, nego ISTINA.
Ono nemam pojma... Prije to imalo neku car... iskecivanje, radost, planiranje par mj. ranije.. sad kad sam rutomud nista nije interesantno..? Da li je to samo do mene ili je fakat nekako isfurano???? Ono nek slavi ko sta hoce..
taj bilbord treba da bude unisten i onda se kao cude ovi iz govnarske sda sto ih susjedi mrze pa bas zbog ovakvih njihovih ispada i nametanja nekih tzv tradicija koje su samo u njihovom interesu zaglupljivanja naroda da mrzi drugo i drugacije, a Islam kao i sve druge vjere propagiraju cuvaj svoje postuj tudje a ovakvim bilbordom ruse sve ljudsko u ovoj drzavi
"Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka" Umjesto "Bošnjaka" se može staviti i "Srba" i "Hrvata" jer nije ni njihova tradicija. Nije ni Black Friday naša tradicija. Nisu ni akcije i razni popusti pa svi letimo. Nije gledanje filmova naša tradcija. Niko nas ukopao više nije od SDOOOOO i ovih krkana iz islamske zajednice. I to na isti način na koji isto takvi kod druga dva naroda ukopavaju njih.
https://tse2.mm.bing.net/th?id=OGC.3a88022e334da2771a9546c1c3b5f7bf&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2fFGUqEcDphjKda%2fgiphy.gif&ehk=poAznVpYYAdlr7iPg5jzTS334n09sYeBmZ%2foQ3PbJ78%3d
Eto to ti je bošnjo, JADO JADAVI, glupsonski ! Idite u PC pa gore farbajte one murale, one fine poruke nasih komsija noz zica, one sto bi da kolju, pale, siluju...e moj Mošnjo, kratke li si pameti !
Ja bih samo rekao da jelka nije dio Islama ali da jeste dio tradicije Bosnjala, nazalost..
Svaka čast! Bravo momci!!!
(1) Farbanje banera je vandalizam i gospodi sa slike treba uručiti novogodišnje čestitke iz MUPa (2) Djeda mraz nije produkt koka kole, već sveti Nikolas (Santa Claus - Saint Nicholas) (3) ovo jeste dio tradicije bošnjaka ko kad smo pogubljeni u vremenu, prostoru i identitetu (4) na više mjesta jasno se kaže da ko bude oponašao druge narode i vjerske skupine je od njih (5) puno drame digli oko bilborda s edukativnim (a donekle i pogrešnim) sadržajem.
Pobrkao si Sv. Nikolu i Derda Mraza. Iako postoje sličnosti (uostalom kao i sa Hidzret Dedom) i određena inspiracija Deda Mraz nije isto što Sv. Nikola.
Kako SDA i ASDA sebi zabijaju autogolove, nije humano
Sto se tice dijela da " nije dio Islama " su upravu, ali da " nije u tradiciji Bosnjaka " nisu u pravu. Jos prije rata smo slavili sve to i kao mala djeca dobijali smo poklone i vidjeli Deda Mraza. Tako.da je na plakatu djelimicna laz.
Građanska i islam ne bu išlo. U pravu je Dodik i Čović.