Razlika samo četiri glasa
113

Preokret u Bosanskom Petrovcu: SDA objavila da je njihov kandidat pobijedio SNSD-ovog nakon novog brojanja

A. L.
Mahmut Jukić (SDA) i Bobana Velaga Lipić (SNSD)
Mahmut Jukić (SDA) i Bobana Velaga Lipić (SNSD)
SDA Bosanski Petrovac objavila je da je njihov kandidat za načelnika Mahmut Jukić pobijedio kandidatkinju SNSD-a Bobanu Velagu Lipić nakon ponovnog brojanja glasanja.
Prije dva dana je objavljeno da je Lipić pobijedila u Bosanskom Petrovcu sa samo jednim glasom razlike u odnosu na Jukića. Bilo je 1.151 prema 1.150.

Centralna izborna komisija je namkon toga naredila novo brojanje glasova u ovom mjestu, a nakon toga je SDA proglasila pobjedu s razlikom od četiri glasa.

"Nakon ponovnog brojanja glasova u izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac, došlo je do promjene: naš kandidat za načelnika Mahmut Jukić ostvario je prednost od četiri glasova u odnosu na kandidata SNSD-a, čime smo zadržali poziciju načelnika općine Bosanski Petrovac", saopćili su.

Kako dodaju, mnoge nepravilnosti koje su utvrđene ponovnim brojanjem će prijavit i tražiti odgovornost za svaki birački odbor.

"Oni koji su svoj glas dali 'nezavisnom' kandidatu bez ikakvih šansi za pobjedu sada su, nadamo se, uvidjeli posljedice svog izbora i neka im ovo bude pouka za ubuduće. SDA je uspjela pobijediti sve probosanske ujedinjene stranke, kao i sve ujedinjene srpske stranke, što potvrđuje da imamo najveće povjerenje građana u Bosanskom Petrovcu. Hvala našim glasačima na strpljenju tokom proteklih mjesec dana. SDA je radila na terenu, ispunjavala obećanja, očistila se od onih koji su u njoj tražili samo lične interese, pružila priliku mladim i novim licima i time ostvarila historijski rezultat", saopćeno je.