Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Došli čettnici da okupiraju Tuzlu - vratili se razbijeni jer nisu naišli na civile već na Armiju RBiH, kao što obično biva kod njih, čim osjete malo otpora kreće bježanija.
Koje bolan dvije ''istorije''? Pokusali su da naprave pokolj u Tuzli i ostalim opcinama oko Tuzle u cemu su sprijeceni. Sve ostalo je laz i izmisljotina serpske propagande.. Dobili su po labrnji i jedino je steta sto im nismo uzeli sve naoruzanje, borbena vozila i poslali ih u civilnim odijelima, ovako su se popeli na brda i krenuili sa napadima na civile sa brda.
Ne treba im nikako dozvoliti da obiljezavaju taj dan.Prvo to su bili vojnici JNA , znaci u tom trenutku strana vojska na tlu BiH.To bi bilo isto kada bi dozvolili Hitlerovim fasistima da obiljezavaju stradanje svojih vojnika po cijelom tlu Evrope.
Mnogo vas ne zna istinu a to je prije guzve na Brcanskoj...Kasarna seze preko Kozlovca pa nekadasnje 2-ge Krajiske ulice koja se povezuje sa kruznim tokom Skver (centrom grada) Sa te strane su probali u vise navrata da udu u grad pjesadijom al nisu uspjeli jer ih je Kozlovacka Ceta razbila svaki put, zalutalo ih je par medu kuce al su uhvaceni, sa te strane Kozlovca se takode naoruzala Tuzla sa poznatim hangarima oruzja.To znaju Tuzlaci koji su bili 24/7 tacno kako je bilo!
Shvatite da nakon odcjepljenja Slovenije i Hrvatske, JNA prosto ne postoji, mozda postoji na papiru ali u stvarnosti uopste ne postoji
Pa kad je bila “postena” JNA,sto nije priskocila u pomoc civilima u Bijeljini i Zvorniku.Protiv paravojnih formacija,Arkanovih Tigrova i Belih Orlova.Tamo se zlocin dogodio u aprilu,mjesec dana prije.
Hej moj Ostojicu, ako vam je nametnut rat kao sto tvrdis sta cete bolan nebio a oruzjem gotovo u centru Tuzle. Zaista ne znam koga pokusavas uvjerit da ste u agresiji na Bosnu vi zrtve. Vi ste ubijedjeni u to dok citav svijet zna da lazete...
Ne postoje dvije istorije samo jedna je istorija da tako nije bilo tuzla bi saptom pala. Jedina istina je da je taj dan Srpsko Crnogorski agresor zautavljen na ulicama Tuzle. Legitiman vojni cilj. Da nije tako bilo danas bi na Tuzlu gledali kao na Srebrenicu.
Ovo da je proslo do Majevice, Tuzla bi pala pod njihove ruke za kratko vrijeme. Sreca pa se ljudi organizovase i presijekose im putanju i plan.
Odbranili smo grad, odbranili smo ljude, odbranili smo dostojanstvo, i odbranili smo multietnicnost.
Šteta što naši ovako u Sarajevu nisu odbranili Grbavicu, nisu čak ni pokušali.
Tzv. JNA je svo svoje naoružanje koje je povukla iz Slovenije i Hrvatske i naoružane teritorijalne odbrane RBiH koje predhodno opljačkala, ostavila četnicima Radovana Karadžića. Tuzlanskoj koloni koja se kretala 15. maja dat je ultimatum da ostave svu vojnu tehniku a da napuste kasarnu autobusima. Naravno, nisu poslušali nego su i to htjeli da isporuče na četničke položaje oko Tuzle, pa zar postoji legitimniji vojni cilj od takve kolone?
Zna li ovaj imbecilini novinar koji piše o "dvije historije" da je takva JNA (u tom momentu "Vojska Jugoslavije" ili tačnije Srbije i Crne Gore) je sa srpskim paravojnim formacijama 2. maja 1992 god. pokušala zauzeti Predsjedništvo RBiH a agresorske snage su napale grad, zapaljena je zgrada Pošte.
Ne postoje "dvije historije" ili istine, samo je jedna. SFRJ više nije zvanično postojala, jer je 27. aprila proglašena "Savezna Republika Jugoslavija" (Srbija i Crna Gora), a BiH je bila međunarodno priznata država. Tzv.JNA je tako praktično bila vojska bez države (SFRJ) koja se otvoreno stavila u službu SDS i općenito srpske strane u ratovima devedesetih na Balkanu.
Ovi s kiksa su nam poceli nametati agresorske verzije za 10god ce pisati da je to bio teroristicki napad na jna.Sto ne pisu sta je u Bjeljini bilo,kako je arkan s tigrovima etnicki ocistio Bjeljinu.
Srbo-cetnicki teroristi su se izdvojili iz kolone i time prekrsili dogovoren smijer kojim se kolona smjela kretati. Onog momenta kad su prvi otvorili vatru, bili su sravnjeni sa zemljom. U cemu je problem? Klasican primjer Dobrovoljacke II. Mislili pucati po stambenim zgradama i kucama.
spisak poginulih četnika ce vam reći jesu li bili golobradi...nije mladi vojnik mogao biti iz ..lukavca..požarnice..crnog blata..banovića..i nije mogao imati 30 i više godina...malo guglajte nepismenjakovići...