Velike poplave
52

Pripadnici FUCZ-a pretraživali Buturović Polje, vojska požrtvovano pruža pomoć gdje god je potrebno

E. M.
Buturović Polje (Foto: FUCZ)
Buturović Polje (Foto: FUCZ)
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i danas se nalaze na poplavljenim područjima u Hercegovini gdje pretražuju teren i tragaju za nestalim osobama. Istovremeno na terenu su i brojni pripadnici Oružanih snaga BiH.

Brojne spasilačke ekipe i danas se nalaze na poplavljenim područjima gdje se traga za nestalim osobama.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja, Oružanih snaga BiH, policijskih agencija i volonteri uprkos lošim vremenskim uvjetima s obzirom na kišne padavine koje su nastavljene i danas, pretražuju svaki metar područja gdje bi moglo biti neko od stanovništva.

S tim u vezi danas su pripadnici FUCZ pretraživali i Buturović Polje, lokalitet na kojem se nakupila veća količina vode, jezero čija je površina prekrivena jalovinom, smećem i drugim predmetima što dodatno otežava vizuelnu pretragu terena.

Danas su teren pretraživali na vodi, ali i na kopnu te dronovima iz zraka kako bi bili uvjereni da na lokalitetima koje pretražuju nema nestalih osoba.

Ekipa portala Klix.ba danas je posjetila Buturović Polje. Sve putne komunikacije prema ovom mjestu i danas su blokirane zbog velikog odrona na putevima.