Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad smo već kod javnih nabavki, zašto se Elektroprivreda BiH jako rijetko javlja na postupke za nabavku električne energije koje pokreću Ugovorni organi? Poslali su Obavještenja velikom broju Ugovornih organa da će od 1. septembra biti uklonjeni sa javnog i prebačeni na tržišno snabdijevanje električnom energijom i poslije samo šalju Ugovore a znaju da Ugovorni organi ne mogu tek tako potpisati Ugovore nego moraju sprovesti postupak javne nabavke.
EP BIH drži monopol u većini gradova FBiH i u Obavještenju su ucijenili da će Ugovorni organi biti prebačeni na mnogo skuplje rezervno snadbijevanje ili da će im biti prekinuta isporuka električne energije ako ne potpišu Ugovore a neće da se jave na pokrenute postupke Ugovornih organa koji su prisiljeni poništavati postupke jer nema ni jedne ponude, a niko drugi se ne može javiti na te postupke osim EP BiH jer u većini gradova FBiH nema drugog dobavljača električnom energijom.
Da li uložena žalba obavezno obustavlja postupak nabavke ili ga ugovorni organ može nastaviti ukoliko je siguran da žalitelj nije u pravu?
Dobro ste se sjetili... do sada su ovi kriminalci oštetili državu i poštene privrednike milione maraka. Profesionalni žaljitelji su pravnici koji su ucjenjivali sve redom i ovo je za zatvora
Kako zaustaviti udruge da ne blokiraju sve projekte vezane za obnovljive izvore energije.opravdano ili neopravdano sve se opstruira radi reketa.i svo ko za dobrobit građana i zaštitu prirode