Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko u ovoj drzavi ne vara sistem? Samo neko ima moć, neko nema.
Da se ne lazemo, veliki novac je tako dosao i dolazi u BiH.. neperspektivne parcele se dovode u aktivno stanje, ali mi naravno u svemu vidimo belaj.. treba ljudima pomoci da legalno rade sta rade.. problem je sto je u nas sve kontra covjeka
https://youtu.be/EOz5g_-RVqU?si=isLcOyJf8Yajs_PC
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I ko je ovdje kriv? Kriva je drzava sto strancima ne dozvoljava legalno kupovinu nekretnine. Arapi mogu u srcu londona imati stotine milijardi u nekretninama (vise od same kraljice, ili sada kralja), a ne mogu u jebenom sarajevu kupiti nekretninu.
Zato ti kod arapa ne mozes kipiti ni 1m2. Mozes samo iznajmiti
Pokušaj kao državljanin BiH i Bošnjak kupiti nekretninu u Neumu i uknjižiti je na svoje ime.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Mislim da je problem u zakonu koje star 50 godina. Treba gledati kako Crnagora i Hrvatska rjesili ovaj slucaj. Mazalost nas vlast nema sluha.
situacija??? pa situacija je takva da sarajlija vise ne moze kupiti plac da pravi kucu. i kako ce sutra mladi bracni parovi osnovati dom kad je kantonalna bratija dopustila ove malverzacije...
Eto sve se zna, javna tajna i??? Ne zna se ko je nadlezan? Ne zna se ko je odgovoran? Ne zna se ko bi ikako mogao bilo sta poduzeti? Koje ministarstvo? Koja vlada??? Usput, nista manji kriminal nije ni sa lokalnim investitorima koji na drzavnom tlu grade apartmane i prodaju ih kao babovinu.
Od svega mi je najviše zaparalo ušu cijepanje parcela. Svakim prostornim planom bi trebalo biti ograničeno cinepanje parcela. Naši katastri prave cijele planove parcelacije onako a plan parelacije je detaljni planski dokument sa propisanim sadržajem i procedurom donošenja. Slomiše nam puteve, pokreću klizišta radi silnog krčenja šuma...
Kanton zapadna Hercegovina ima samo jednu jedinu agenciju za nekretnine u registru. Čovićevi kamenjarski Srbi rade i grade više od cijele Bosne a vi se Arapa safatali. Šaljite inspekcije u Široki, svakako kmeče da oni Sarajevu porez neakav plaćaju i daju...
Bisera+SDA=mafija
Ima Li bilo sta gdje se radi posteno?
BIH je kriminalna drzava
Iskreno, zaboli me neka stvar…
Zasto ne naprave da se legalno moze kupiti nekretnina… Ako neko zeli da investira u BiH zasto se prave problemi .
Otac Mito ,majka Korupcija...''majka firma''
Krana nema u Sarajevu, nijedne ozbiljne investicije, jos otjerajte Arape i kuhacemi hljeb od rize. Nama niko ne valja, ni stranci, ni Arapi, ni dijaspora, i sve nam je ta’ ce on i sta ti znas.
Zasto bosnjak ne moze da uknjizi nekretninu u Neumu, pitam bosnjacke politicare i takozvane zastitnike svog naroda. Zasto mediji o ovome sute.
BiH državljani i drugi državljani ne mogu biti vlasnici nekretnine u Kuvajtu. To vam je iz prve ruke. Ljudi ovdje pišu svašta sto nemaju pojma.
Sada kao građanin BiH ako želiš da kupiš parcelu za vikendicu ili da samo sijes nešto da imaš sebi, cifra je ogromna samo zbog velikog broja kupaca sa bliskog istoka i Azije. To su krivi naši odgovorni koji ne štite naše interese, već je sve za prodaju strancima. To fura SDA kroz SBF forum, privatne projekte. Parcele ne vrijede toliko a prodavač samo pita Jel za Arape?