Javio se za Klix.ba
1.7k

Radnik GRAS-a koji je prijavio Coultharda zbog vožnje tramvaja: "Za nove vozače treba poseban instruktor"

I. Sa.
Slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard se tokom vikenda u okviru Red Bull Show Runa, između ostalog, provozao i tramvajem u cilju promovisanja ovog događaja.
Međutim, ovaj potez se nije svima dopao. Među prvima je reagovao Haris Zahiragić (SDA) koji je uputio kritike jer neovlaštena osoba i bez adekvatne edukacije vozi tramvaj.

Jedan od vozača tramvaja i dugogodišnji zaposlenik GRAS-a Fahrudin Džabija je zatim podnio prijavu MUP-u Kantona Sarajevo.

On je ovu informaciju potvrdio za Klix.ba te naveo kako ovakav potez nije u skladu sa zakonom.

"Podnio sam prijavu policiji protiv Coultharda i svih onih koji su mu dozvolili da upravlja tramvajem", rekao je Džabija.

Kako je rekao, za upravljanje tramvajem je neophodna vozačka dozvola te ljekarski pregled koji se obavlja svake tri godine.

Prijavu je zato podnio na osnovu slika i teksta u medijima, kako je naveo.

"Gospodin koji sjedi pored Coultharda je moj kolega i od Poljaka je dobio certifikat da obučava nas koji već posjedujemo dozvolu samo za nove tramvaje. Postoje posebni instruktori certificirani za obuku novih prolaznika", naveo je on.

Na naše pitanje o brojnim reakcijama javnosti zbog ovog poteza, ali i njegovih kolega iz GRAS-a gdje je zaposlen od 1996. godine, kaže da ga ne zanimaju jer se radi o prekršaju zakona.

Kako je ranije rečeno, Coulthard je tramvaj tokom vikenda, iznenadio putnike te nakon uputa kratko zamijenio vozača.