Žestoka predizborna utrka
67

Rastu tenzije u Lukavcu: Delić spreman odustati od kandidature ako Skopljak dokaže da ima stan u Tuzli

A. K.
Delić i Skopljak (Foto: Klix.ba)
Delić i Skopljak (Foto: Klix.ba)
Tokom predizborne debate u Klix Studiju između kandidata za gradonačelnika Lukavca Edina Delića i Fahrudina Skopljaka otvorila se rasprava o navodnom postojanju stana u vlasništvu Delića, koji se nalazi u Tuzli. Pitanje je otvorio Skopljak, dok je Delić oštro negirao. Slučaj je otišao i izvan okvira studija, novim potezom Delića.
Duel između Skopljaka i Delića čitatelji portala Klix.ba mogli su pratiti proteklog utorka u Klix Studiju sa Emelom Burdžović, a za vrijeme kojeg je došlo do oštre rasprave između kandidata za gradonačelnika Lukavca Edina Delića (SD BiH) i Fahrudina Skopljaka (SDA).

Naime, u jednom trenutku Skopljak je Delića upitao o njegovom mjestu stanovanja, na što je aktuelni gradonačelnik Lukavca kazao da je to mjesto Poljice koje se nalazi na području grada čiji je čelnik.

Nešto kasnije, Skopljak je otvorio pitanje navodnog postojanja stana u naselju Sjenjak u Tuzli, a koji se, kako je ustvrdio, nalazi u vlasništvu Delića. On je to oštro negirao, dok je Skopljak kao dokaz priložio "finansijsku karticu Centralnog grijanja Tuzla" po kojoj je na ime Edina Delića fakturisana isporuka toplinske energije.

Ovaj slučaj je izašao iz okvira Klixovog Studija te je Delić na ime Skopljaka izdao punomoć kojom vlasništvo nad spomenutom nekretninom može utvrditi u "katastru" Grada Tuzle ili "gruntovnici" Općinskog suda u Tuzli.

"Vlasništvo nad nekretninom se ne utvrđuje bilo kakvim dokumetom iz Centralnog grijanja, a posebno ako su u njenu falsificirane i netačne činjenice. Danas objavljujem akt iz Centralnog Grijanja Tuzla u kome se jasno vidi da ovaj distributer grijanja nije nikada nikakav ugovor skopio sa mnom i nije isporučio nikakvu energiju niti sam plaćao bilo kakve obaveze", kazao je Delić.

Ukoliko Skopljak dokaže svoju tvrdnju, Delić je naveo da će se povući iz kandidature za gradonačelnika Lukavca, jer, kako kaže, neko ko se služi neistinama ne bi smio biti ni kandidat.

S druge strane, Skopljak kaže da punomoć neće koristiti, niti će se dalje baviti pitanjem spomenutog stana, već će o slučaju obavijestiti nadležne organe.

"Iz Centralnog grijanja Tuzla postoji finansijska kartica po kojoj je na njegovo ime fakturisano grijanje za 14 mjeseci. Također, postoji dokument Općinskog suda u Tuzli, odnosno prijedlog za izvršenje od Centralnog grijanja. Zbog toga ću pozvati nadležne organe da uđu u Centralno grijanje Tuzla i pisarnicu suda te utvrde činjenice", kazao nam je Skopljak.

Ukoliko nadležni utvrde da Skopljak posjeduje falsifikovane dokumenta, kako je najavio, Deliću će se javno izvinuti.