Suluda kampanja
435

Rat je stao, ali u Kalinoviku kao da nije: Pogledajte predizborni plakat kandidata PDP-a Vlade Sladoja

D. Be.
Vlade Sladoje želi biti novi načelnik Kalinovika, a mještanima se odlučio predstaviti u uniformi Vojske RS-a. No, s obzirom na retoriku, politiku i odjeću koju promoviše, pitanje je da li će CIK dozvoliti Sladoji da ostane kandidat.

"Proglašavam mobilizaciju na čitavoj teritoriji opštine Kalinovik do 6. oktobra. Proglašavam vanredno stanje sve dotle dok se Kalinoviku i zagorju navrati njegovo dostojanstvo. S vjerom u boga za dostojanstvenu pobjedu ili častan poraz", napisao je Sladoje na Facebooku.

Kako nezvanično saznajemo, šef štaba PDP-a je tražio od ovog kandidata da promijeni fotografiju koja će se pojaviti na plakatima, no Sladoje je insistirao na ovoj koja može predstavljati izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

A da jedino fotografija nije problematična svjedoči i status koji potvrđuje da je Sladoje simpatizer lika i djela presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, koji je također iz Kalinovika.

Tako je na Facebooku Kalinovik nazvao "Mladićevo" uz poruku: "Za krst časni i slobodu Kalinovika. MLADICEVO".

Na potezu je Centralna izborna komisija BiH koja će se odrediti i prema ovom slučaju nakon prijave.

Za načelnika Kalinovika kandidati su tri prezimenjaka. Radomir Sladoje (aktuelni načelnik iz SNSD-a), SDS-Volja naroda je kandidovao Đorđa Sladoja i kako rekosmo Vlade Sladoje ispred PDP-a.