Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čista laž u textu. boje se samo da im se nesmanje penzije jer su imali koeficijent 1.8 kad su išli u penzije.A po novom zakonu je 1. što je čista diskriminacija za nas ostale koji smo isto bili u ratu,borili se 4 godine i radili suze od njih i uplaćivali u PIO i trebamo imati manje penzije 30% svima isto i mirna Bosna.
Ređo dere pravu lovu i neće da kaže koliko dere a zakonski bi trebao.Šta ćemo sa boračkim duplim stažem i povoljnijem penzionisanju koju ukinuše SBB i ostali.Ređo je njihov igrać pogotovo sad pred izbore.
Šta lobiji rade, kažu u SDA/HDZ da im ovi vojni penzioneri koji su otišli u penziju od 01.marta 2018.g. trebaju, jer su otišli u penziju neki sa 45 godina života a većina sa 55 godina života. Kažu to je mlad kadar, da ih zadržimo u stranci, žlu ne trebalo, povećaj im penziju za 29%.
Gospodine Redžo, zašto se niste bunili kada je došlo dobizmjene zakona o PIO 2018.godine do kada su pripadnici OSBiH išli u penzije po Zakonima koji su do tada važili? Jedina kategorija koja nema sindikalnog organizovanja su vojnici. Ionako male plate i mukotrpan rad će urušiti ovu državnu instituciju ako to ne uradi politika. Još ako budu imali za 30% manje penzije od kolega će ubrzati taj neminovan proces...
Redzo je otisao u penziju sa 37 godina staza stid ga bilo
Redžo, kaži po kom si kojeficijentu otišao u penziju i kolika je ta penzija. Strah vas da će vam se velike penzije smanjiti.
Pensioneri treba da traze sad 40 posto uvecanje .jet je to isto kao u januaru 10,koje im obećavaju evo godinu dana