Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo za Heleza
Bravo ce biti tek kada rijesi da zene imaju pravo nositi maramu, za sad ju je samo pozvao znaci nije nista fix rijeseno.
Nek se ministar bavi konkretnijim stvarima za sto je zaduzen, kao npr regulacijom narušenog balansa naoruzanja BiH od strane HR i SRB koji se mjeri u milijardama, znatno vecim budzetom i sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kodeks nošenja uniforme se mora poštovati, nema to veze sa vjerom. Ideš tamo gdje je to dozvoljeno i kraj priče.
A Americka vojska dozvoljava maramu ili turban za sikhe, a mi kao ne smijemo
Od cijele vijesti sam zakljucio da se ova Latićeva kćer gura u javni prostor... na hinjaka... isto ko babo joj i amidza... pravi se grbava i zastitnik hidzaba!
sta izvodi ona, bez uvrede al koji kùŕaç ce ona u vojsci sa maramom, zna se sta je posao za zene a sta za muskarce...
Hidžab DA, nikab NE!
Haj sve na stranu al.ove nase OSBIH koliko je to meni smijesno, pa deset americkih vojnika bi razbilo kompletnu OSBIH ne bi se oznojili haha...
Vidjela oglas za posao, traži se striptizeta u Gentlemen's klubu. Javim se, prime me. Plata dobra, kažu, a ima i bakšiša. Odem tamo, a oni prve noći kažu da se moram skinuti. Halo, skinuti! Diskriminacija!!!
Posteno znala je gdje ide,pa nije to Telekom,vojska je specificna organizacija i to se mora postovati. U vojsci postoje pravila i tacka.
Ama ne smije ni u Telekomu, Elektroprivedi ili bilo kojoj drugoj JAVNOJ ustanovi! Zamisli da vjernici zaposlenici počnu nositi krstove od kilo oko vrata, jevreji nekakve kape sa zvijezdom, hindusi da crtaju tačke na čelu..na šta bi ličile te institucije?
LAIČKO PITANJE!!! Kako neko sa MARAMOM preko UŠIJI može da ispravno čuje ŠUMOVE i da spozna da li se NEKO PRIVLAČI dok je na POLOŽAJU ???
A sa fantomkom ? Isto laicko pitanje.
Helezov savjetnik, vojno lice, je zabradatio, tako da ne čudi intencija da se ovo gura. E sada, očekujte i Ravnogorce da se pozovu na vjeru i zabradate, a neki već jesu - i nemojte onda skakati!
Podrška za sve žene s maramama, ali u vojsci ne znam baš koliko je to uredu. Neko bi mogao sutra da traži da pušta bradu, neki roker hoće dugu kosu i mindjusu u uhu.
Sutra ce se pripadnici drugih vjera zzaliti da je dobila unapredjenje zbog religijske sstele.U javnim institucijama to kvari posao.
Mogu li ja, kao roker, da nosim u vojsci rokericu jaknu i kozne tole? Sta je s mojim pravima!?
A šta fali hidžabu, baš joj lijepo stoji. Pa nije stavila kokardu vojvode Kalabića
Znala je u kakvu instituciju ulazi, a onda ko fol diskriminisana.
Postoji kodeks oblacenja i treba ga postovati. Dovoljno se sjetiti Ravnogorskih popova u uniformama i krstom na prsima u predhodnom ratu koji su u najblazem receno izazivali nelagodu.
Iskreno ne znam ni koji ce djavo zene u vojsci, fizicki su u svakom smislu slabije, al eto, valjda ovo moderno doba pa ravnopravnost i gluposti. Nekad se znalo sta je vojnik, kako se oblaci, kako je spreman, a danas moze kako hoces.