Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba da odluče pedagozi, jer je većina riditelja, takođe za psihijatrije. 🤔
Nasa djeca nisu kao srbijanska svidjelo se to nekome ili ne. Ja sam protiv ovoga.
Cuj na psihijatriju. Psiholozi i pedagozi da ali psihici ne. Nismo mi Srbija, nikada necemo ni biti kao oni.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Zahvaljujuci socijnim mrezama vecina djece imaju poremecaj narcisoidnost a njegova blaza definicija je: mene moraju svi voljeti ali ja ne moram nikoga. To je maksima socijalnih mreza kao sto je npr. instagram. Vecina djece nema psihijatrijske (psihopatoloske) bolesti ali 2/3 imaju psiholoske poremecaje i neki oblik gubitka osjecaja za realnost.
jedini pravi lijek je drustvo vrsnjaka u stvarnom drustvenom zivotu i svrsishodni rad koji ukljucuje ruke a nisu tableti i mobiteli. Trcanje nije dobar oblik jer je vid savremenog bijega od realnosti vec konkretan FIZICKI rad koji ima neki KONKRETAN ishod npr uzgajanje hrane ili postolarstvo i sl.
Ja znam decka koji se bavi modelarstvom, napravio je stotine maketa aviona,brodova i naravno ima zdrav odnos s svojim vrsnjacima i prema njima se ravna a ne prema projektovanim trendovima na "drustvenim" mrezama.
ne moze se to tako preko noci odluciti, ako su ucitelji zebrinuti onda se prvo roditelji pozovci pa se onda u saradnji sa roditeljima i psihologom odredjuju sljedeci koraci.. sankcionisati agrisivna i neprihvatljiva ponosanja, ucitelj treba da se postuje ali ne autoritarno vec kao predavac, odraslo lice..neodogojenu djecu privremeno poslati u posebna odjeljenja da se s njima radi ..ne smije jedan los kvariti citav razred
ma efikanije bi bilo uputiti pojedine roditelje psihijatru. uglavnom su to djeca od njih pokupila.
Svi roditelji zajedno sa djecom koji na bilo koji nacin maltretiraju, ponizavaju i zlostavljaju drugu djecu trebaju psihijatru. To je zlo danasnjice i buducnosti ako se sad ne reaguje. Izlude i najmirnijeg
Ma jedini spas u ovom vremenu je ostaviti da se skoluje ko hoce nije skola za svakoga a i napraviti test za nastavnike ima svega pi skoloma radi i svasta vala, ali ima i djece kojoj treba zabraniti skolovanje
Pa jeste dosta djece a i roditelja za psihijatriju i Jagomir sta tu cudno kakvih sve budala ima ni cijelu odjel psihijattije im ne moze pomoci.
ŠTA JE SPORNO KOD ODLASKA PSIHIJATRU??? PITAJTE RODITELJE ČIJA DJECA SU NAUDILA SEBI ILI SKLIZNULI U OVISNOST BILO KOJE VRSTE ,DA LI ŽALE ŠTO NA VRIJEME NISU REAGOVALI AKO SU PRIMJETILI PROMJENE U PONAŠANJU!!! MALOGRAĐANI SE STIDE ODLASKA PSIHIJATRU A KASNIJE PLAČU KAO NISMO ZNALI,NISMO VIDJELU.SVAKI RODITELJ BI TREBAO POTVRDU OD PSIHIJATRA PRIJE NEGO NAPRAVI DIJETE JER VEĆINA JE ZA PSIHIJATRA A SAMO SE STIHISKI RAZMNOŽAVA I RAĐA NOVE PACIJENTE.
i ovi roditelni bi i ds piske i da kake.. bolje da da 1000 djece ode na razgovor sa doktorom, nego da jedan napravi sranje. pa nece ga pojest jbt, ne ide u zatvor nego na razgovor sa strucnjakom za djeciju psihu.
Nema se sad vremena za djecu kad uče od roditelja da vise na društvenim mrežama da bi roditelji imali mir daj djetu tell u ruke .tik tok fb insta su važniji od djeta.pogledajte samo kretanje ulicom prelazak ceste nemaju pojma kud hodaju.
I treba takve voditi na psihijatriju. Ako neko kaže da će ubiti nekoga onda je kasno ako to i uradi, a ako se tom prilikom sa tim izrazima "šali", i iz "šale" govori da će nekoga ubiti, onda je razlog za psihijatriju još veći, jer sa tim stvarima se ne šali. Pa kad ode gore, onda mu ili joj nikada neće pasti više na pamet da takve stvari govori. Ko normalan može da daje takve izjave?
Čuj 'Hoćemo li obilježavati djecu na taj način, oni treba da nastave da žive.' - dakle to vi mislite o osobama koji potraže pomoć, nije ni čudo što sve više ima samoubistava, vi smatrate da je to sramota samo jer je neko posjetio psihijatra. E pa novokomponovane 'gospodžetine' i 'gospodo', psihijatar je doktor kao i svaki drugi, a psihu treba paziti i njegovati kao i svaki organ u tijelu, a vi ste neobrazovani idioti i mahaluše
Učenik ili bilo kja osoba koja prijeti da će ugroziti svoj ili tuđi život na bilo koji način, ne da odmah treba biti upućen na psihijatrijski pregled, neko na vješala i spaljivanje. Da bude primjer svim drugima kojima padne na pamet bilo šta slično. Par puta tako i stane se u kraj svakom problemu. Kraj priče.
Ja bi prije provjerio ko je doveo dijete u takvo stanje, i lijecio uzrok a ne posljedicu, jer Koste ce nestati ili ce zavrsiti u ustanovi zatvoren, a sta cemo sa onima koji su izludili dijete, nastavljaju dalje da izludjuju, nece stati, to je za psihijatrije druze moj, sve to treba ispitati i tako se djeluje
Pola vam je dijete za psihijatrije , vi kao roditelji ste ih debilima napravili ,sve polazi iz kuće na koliko se vi trudili da dokaze da nije ,hajde mrsss
Dogovorite se ko upucuje ali to je jako dobra mjera, mnoga djeca a posebno roditelji jwsu za psihijatra, samo sve lijepo utvrdite put pacijenta.odlicna mjera.
Kako ja mogu d pijavim vesticu uciteljicu da ide sa policijom kod psihijatra, koja srecom ne predaje mojoj djeci u OŠ Malta? Svaki dan dok čekam svoji djecu gledam kako se ophodi prema prvačićima ispred škole!!!
prtiv ovoga sam.Nismo mi Srbija gdje se veličaju ratni zločinci i truju se pinkom i hepijem.