Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolje da svi idete u Njemačku tamo radnike cijene i poštuju a nema ni SDA ni bakira.
jarane pa ovi svi su i glasali za te sto hin spominjes hehe
Sve su ovo recidivi socijalkomunizma,na svakog rudara koji silazi u jamu,trojica pišu pareći muda po kancelarijama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jaran koji je radio u rudniku kaže da se javašluk malo proširio i među rudarima. Mnogi se stalno javljaju na bolovanja a neki dobiju atest od doktora da ne smiju u jamu. Tako je rudnik primoran da im da neki lakši posao i onda dobiju nalog da malo metu ispred kapija rudnika. I svi tako u krug. Ako je to istina, onda se ne moraju čuditi što je stanje tako kako jeste. Mada je svakako i vlada zakazala, ali odgovornost nose i oni kada ne rade.
Gore je jos 100x nego sto ti kaze jaran...
to je prosto nemoguce u ovako uredjenoj firmi ha ja
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Rudnike zaista treba poslati u STECAJ,pozvati rudare koji ce primati plate po toni iskopane rude kao u rudnik Miljevina-Foca, koji nece na biro,viska administracije na biro,ako nece uvesti rudare iz Pakistana i Indije.Nema zatvaranja ni privatizacije rudnika.Nisu rudnici BANOVINA lijenih rudara a ni direktora rudnika.
Jao jao. 21. vijek je, 2021. godina je. Era korištenja uglja se bliži kraju. Žao mi je, ali svi će rudari prije ili kasnije dobiti otkaze...
Svako pravi svoje proteste, umjesto svi zajedno - ovakve proteste treba zabraniti
Rudari koji rade u jami ne mogu nakopati i podmiriti ove što hodaju po krugu koji ne znaju i zašto su došli na posao. SRETNO RUDARI!
Poruka rudarima u štrajku : Je3ite im majku !!
UPAMTITE MOJ KOEMNTAR: DOCI CE..BITI 2...3 SATA I OTICI...
Žao mi je ljudi, ali moramo jednom shvatiti da rudnik vuče čitavu državu u propast. Firma koja je dužna na stotine miliona poreza, ne plaća socijalno i penziono itd. Pa treba ih zatvoriti totalno, jer svaki mjesec državi prave milionsku štetu. Jeftinije je ugalj uvoziti iz Južne Amerike, koji je extra kvaliteta, nego držati na životu rudnike.
I trebaju na proteste, pa nisu budale. U fondu za zapošljavanje FBiH su za 60 uposlenika isplatili 100000 KM regresa?????? Heeeeeej 100000 KM? A Elektroprivreda hoće da se iživljava nad rudarima. E neće moći!
Odavno sam ušla u fazu da mi nikoga nije žao. Sve što se dešava je zasluženo.
Svi sa rudarima izaci na proteste.. Pojedinacno kmecanje nista ne rjesava..oni u vlasti vole da je narod razjedinjen...
Sve su ovo recidivi socijalkomunizma,na svakog rudara koji silazi u jamu,trojica pišu pareći muda po kancelarijama.
20% rudara radibza ostakih 80% uhljebara koji sute na tender kriminal...
POKAŽITE NAM PLATNE LISTE, NERADNICI!!! Navikli ste zadnjih 20g da primate doobre plate sa bezbroj dodataka za nerad! Ucjenjujete već 20g, a zadnjiu godinu čak ste obustavili iskopavanja, a plata liježe! Morali sno uvoziti ugalj, jer bez uglja u BIH nema struje, a bez struje se preko milion bh građana smrzava, te vas svrstavam u neradnike koji nisu dostojni da se zovu rudari! Vi ste danas samo ucjenjivači i neradnici i varalice sistema
100% potpisujem...
Aliju Sirotanovića zamjenismo sa Alijom I. Pa vi glasajte opet za iste!
Nema potrebe protestvovati.. Radite i rastjerajte sami sve neradnike koji du na vašim platnim listama.