Oglasio se i vijećnik
299

Saobraćajni haos na Čengić Vili, nadležni ignorišu probleme građana

D. Be.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Stanovnici ulice Bulevar Meše Selimovića na Čengić Vili u Sarajevu, ali i oni koji dolaze iz pravca Hrasnog prema Mostu malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva, već dugo vremena se suočavaju sa saobraćajnim haosom.

Duge kolone automobila, čekanje i do 20 minuta na izlazak iz ulice, nervoza vozača... Ovo je sada ponovo problematizovao vijećnik SDP-a u Općini Novo Sarajevo Armin Handžar.

"Opća gužva i zastoj saobraćaja iza objekta Doma zdravlja Omer Maslić, nebodera Vranica zaključno sa cestom koja vodi od Bosmala. Vozila hitne pomoći i vatrogasaca ne mogu ući u naselje u slučaju potrebe, a o normalnom izlazu ili ulazu u naselje da ne govorimo. Nakon više inicijativa i urgencija putem općine, putem PU Novo Sarajevo i poziva koje sam lično uputio, dešava se isto...", napisao je Handžar na Facebooku.

Rješenje vidi u oslobađanju lijeve trake koja vodi od Bosmala, čime bi oslobodili desnu traku za uključenje vozila iz smjera kojeg je naveo.

Handžar kaže da su se na sve pozive uglavnom oglušili svi nadležni i da nema odgovora koji je adekvatan i promptan.

Na kraju je poručio da će istrajati u ovim zahtjevima koje je dobio i od sugrađana.

Stanari ove ulice se odavno žale i na manjak parking mjesta s obzirom na veliki broj ugostiteljskih objekata u ovoj ulici čiji gosti parkiraju desetine vozila svakog dana.