Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo, vratiti dijecu na 150 zaraženih po danu a kada je bilo po 2-3 sve se zatvorilo. Ne podržavam online nastavu i mislim da nije ni blizu one u kabinetima ali ovo je...
AZ09 sa ovim sranjem moramo naučiti živjeti i kraj... Mislim da su djeca prošle godine izgubila previše ako popuše i ovu godinu zanci to im niko nikad neće nadoknaditi...
Kao ucenik, mogu Vam potvrditi ono sa cime se 90% ucenika osnovnih i srednjih skola slazu, to jeste, da je trenutni sistem i "model" pohadjanja nastave katastrofalan. Veoma neodgovorno i lose osmisljen, jeste istina da online nastava nije najbolja solucija i svjesni smo svi toga, ali, nastava u klupama, pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo, je daleko od idealne. Od gradiva, do nastavnog plana - nista nije prilagodjeno ovom trenutnom modelu nastave.
Svaka čast prosvetnim radnicima a vidimo iz ovog da ih 16% nebi da radi i da im je mrsko dolazit na poso
LAzeee,izmiče mu se tlo pod nogama,a lakše im da izdeklamuju gradivo,i sutra odmah pitaju ili je test ili kontrolni,nikakvo oni njima znanje ne daju,sve roditelji moraju pojasniti kući djeci-zalosno,a online kad šalju djeci materijal je u večernjim satima bez kontakta putem kamere ,i ko je on da odlučuje o sudbini djece kad su i nastavnici u izolaciji i šta grupa djece onda mora u izolaciju sa svojim ukućanima,sve naopako...
❗Kakve veze ima sindikat sa pandemijom. Šta će anketa donijeti osim još jedne medijske cirkuzarije Svire, jer pati od toga da nešto objavi, a da je on u centru zbivanja. Online nastava, kombinirana ili redovna zavise isključivo od Kriznog Štaba Federacije BiH i KŠ Kantona SA koji na osnovu svakodnevnih parametara donose preporuke i odluke koje mora poštivati i Anis Krivić, ministar. Sviro je sramota za obrazovanje u Kantonu Sarajevo ❗
Svesno ili ne stvaramo generacije debila i klimoglavih podanika politickim vodjama.
Svako na svoju guzicu misli, juce djeca vracna iz srednje medicinske na jezeru jer je jedan od učenika u razredu pozitivan, boli nastavnike briga samo nek se oni ne pate, a kako je djeci i roditeljima nije bitno.
Ovo nije normalno, pandemija bjesni djeca u škole. Ko odlučuje, nastavnici, Sindikat ili Krizni štab??
@CovidCoronanastava Treba da obole masovno od ove nove vrste covida koji ostavlja trajne posljedice a nastavno osoblje poumire. Jbt ako su čitavi i kakva je ovo igranka sa djecom. Koje obrazovanje kad su ugroženi zdravlje i životi???
Ako ovo traže u najgorem momentu onda nisu oni dobri. Imaju li atom empatije za stotinjak mrtvih svake sedmice?
Ja sam trazio ovu anketu od Sivre da glasam protiv povratka djece u školu ali nisam našao istu jer je nije bilo na Facebook stranici Sindikata. Ja svoje dijete ne dam da ide u školu i niko me ne može natjerati da mišljenje promijenim
Dok normalan svijet uvodi oštrije restrikcije zbog nadolazećeg drugog vala pandemije naši biseri traže masovnija okupljanja...Naravno da bi svi željeli da se vratimo u normalu ali stanje je takvo kakvo jeste i treba mu se prilagoditi i izdržati dok ne prođe. Ne može ništa biti veći prioritet od zdravlja ljudi a posebno djece. Zato mislim da je ova anketa potpuni promašaj i velika besmislica.
Znaci egzaktan pokazatelj koliki je broj prosvjetnih radnika INFORMATICKI pismen
Nek svaki profesor potpiše da je na njegovu odgovornost , jeste li normalni, da mi se dijete zarazi, ubio bi nekog
Ova jedna trecina su stariji nastavnici koji ne znaju koristiti audio i video pomagala i njih je vise. A nedaj Boze da jedno dijete strada to bi bila katastrofa... A tek bi onda haus nastao jer nas zdravsteni sistem ke u k+rcu i kretanjem sviju u skolu bi bilo masovna zaraza, tek onda bi bilo ludilo. Ne mozete porediti Švedsku i dr drzave gdje im je zdravstvo BETON.
Cak je i obrazovanje postala politika. Svi roditelji zele online,ali navodno njima lakse u skoli. Jeste lakse,ali kad se citava skola zarazi onda ce biti belaj a vjerujem i tuzbi.
Hoce ovaj lopinas da idu svi u skoli pa zbog toga ce trebat dodatna oprema kao... Pa ce se tu uzeti dobra lova kao i za sve ostalo, a ko hebe djecu i nastavnike nek se zaraze. Glupani glupi u ovo doba bude sezonske gripe gdje bude po 10oro odsutno po razredu gdje bi trebalo svi na onlline.