BiH
484

Sarajevo: Nagrađeni uspješni sportisti iz općine Centar

A. P.
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić uručio je zaključke o dodjeli novčanih sredstava uspješnim sportistima sa područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate.

Nagrađeni su član bokserskog kluba "Vogošća" Ali Šljivo i član bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" Amer Škrijelj.

Četrnaestogodišnji Šljivo državni je prvak Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, a osvajač je zlatnih medalja na međunarodnim turnirima "Hakija Turajlić" održanom u Sarajevu i "Omladinska zlatna rukavica" koji je održan u Leskovcu.

Škrijelj je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira, kadeta i juniora, a učesnik je i Europskog prvenstva za školarce održanog u Zagrebu 2016. godine. Ovom prilikom sportistima su uručeni zaključci kojima se iz općinskog budžeta izdvajaju novčana sredstva kao nagrada za postignute rezultate.

Ajnadžić je sportistima čestitao na postignutim rezultatima i naglasio da su oni najbolji predstavnici Bosne i Hercegovine u svijetu.

"Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate", naglasio je Ajnadžić, te dodao da će Općina od ove godine izdvajati sredstva za odlazak sportista na takmičenja s obzirom da su nedostatak finansijskih sredstava naveli kao čest razlog zbog kojeg nisu u mogućnosti predstaviti svoju zemlju na međunarodnim i regionalnim takmičenjima. Sportisti su se zahvalili Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali njihove rezultate i izrazili nadu da će sa dobrim rezultatima nastaviti i u budućnosti.