Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aida Buturović zaposlenica Nacionalne i univerzitetske biblioteke BIH koja je poginula na radnom mjestu spasavajuci knjige iz Vijećnice.
Sjetimo se i ostalih radnika Nacionalne i univerzitetske biblioteke BIH koji su poginuli u proteklom ratu: Adela Leota, Ante-Slavko Kovačić i Mirko Azinović.
Kad pored 11000 civila ubijenih granatiraš kulturno-historijsi spomenik, zapališ milion knjiga, znali ne samo da su htjeli da nas pobiju nego i zatru našu historiju, kulturu i dostojanstvo... I sad bi rekli to je bio građanski rat, malo smo pucali jedni na druge, a oni se 4 godine iživljavali nad nama.
Samo 30 godina trebalo
Bravoooo!
Ja vam iz iskustva mogu reći da je bilo mnogo, mnogo gore nego što u sjećanja i knjige može stati. To je jednom rječju bilo istrebljenje svega što hoda , sve kluturne i istorijske baštine, zatiranje i brisanje ognjem i mačem. Navratite nekad na mezarje/ groblje branitelja grada, ne morate ništa raditi ama baš ništa. Žao mi je što SVI poginuli branitelji nisu na istom mjestu ali to nije do mene , poštujte i preživjele jer to je bila golgota koju je teško i zamisliti.
Stoka cetniccka
Zamisli kakav monstrum moras biti da granatiras, biblioteku, porodiliste, obdaniste ili akolu... Ne razumijem cemu takva osoba treba da se nada...
Divljaci sa brda najvise mrze knjige i kulturu.
Alija je u jednom intervjuu poslije rata za FTV rekao da je znao da ce biti rata i agresije, ali da nije smio javno reci..hajde sto se odbrana loše organizovala, ali mogao se ogroman broj važnih knjiga sačuvati na vrijeme. Bolje da su trezori punili takvim vrijednostima, a ne određenim ljudima.
U BiH je branjena bolja Evropa. Stara Evropa je pustila BiH niz vodu.
Skinite onaj sramni natpis sa Vijećnice, da se Sarajevo opet upiše na listu civiliziranih gradova.
...Ona ploča pokazuje dokle smo pali: korišten je trećerazredni materijal, besmislen tekst ("na ovom mjestu zapalili...";) ispisan bez poravnanja različitim fontovima, svjesno huškanje i zloba ("srpski zločinci"), a vrhunac je "poučnost" ("pamtite, ne zaboravite, opominjite!"). Ispod nivoa panoa koji djeca prave u osnovnoj školi.
Caaballero Fino sam objasnio šta mi smeta: nepismenost, papanluk, rugoba... Sramoti me kao stanovnika ovog grada i kao nekadašnjeg pripadnika Armije BiH. Vjerovatno je onu sramotu pisao neko sličan tebi, ispadoh ja "genocidno kopile" samo što ukazah na ovu papazjaniju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)