Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo sa romobilom su samoubice na cesti...
Ovi*
Izleti ti na pjesacki 30 na sat pa se ti zaustavi. Prije bi odreagovao da mi s padobranom sleti na auto.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Romobil koji je napravljen za sajmove da radnici i menageri nebi prelazili kilometre pustili na cestu i sad ginu ko muhe po cjelom svijetu
neshvatljivo iskreno da puste ih cestom da voze a sleper iza koji se sprema da te prestigne. ludilo mozga. Ako grad nema infrastrukturu za ovo zabranis i vozdra. Nismo mi infrastrukturno za ove stvari spremni. Berlin ima 160 kilometara biciklisticke staze, Sarajevo 8km.
Vozac pijan ko letva 3.5 promila
Neki dan gledam u jednoj radnji roditelji doveli dijete ,nema ni osam godina, a na izlogu par el. romobila, a oni hlaaadno kazu sine koji ces..Ojjj hljebe dragi, ja 😶😐
Brz oporavak i malo vise pameti u buducim voznjama..vozilom (bilo kojim) na javnim prometnicama ne moze upravljati needuciran ili necertificiran vozac...a izgleda da se ssmo u Sarajevu radjaju s el.romobilom....
Zabraniti romobile pod hitno.
Ipak se možemo složiti da su vozači u BIH većinom debili. Čast nekolicini koja poštuje pješaka i biciklistu.
Kad si NA romobilu ili NA biciklu nisi pjesak i za tebe ne vazi pjesacki prelaz!
Pa ni za pješaka ne važi pješački kod nas
Sarajevo jos uvijek zivi u nekim 1900 -tim...ta ce on meni tim skuterom, sacu ga ja malo naucit ko ima prednost i paf...
Da se naglasi jos nesto !!! KOJA SU PRAVA I OBAVEZE ZA VOZACE ROMOBILA ? Ne trebaju imati opremu, ne trebaju polagati testove, prvu pomoc itd itd i trenutnim zakonom ne podlijezu sankciji, znaci ne moze se napisati kazna bilo koje vrste, brzina, ako je skrivio nezgodu, nista.... pod milim Bogom, znaci vozac romobila nema nikakvu obavezu zakonsku...
Znaci vozaci romobila odlucite se sta ste u saobracaju !!! Ako vozite saobracajnicom onda morate stati na semafor, pokazivati smjer kretanja, itd itd. Ako vozite pjesackom zonom, onda na semaforu morate preci pjesacki kao pjesak, sidjete sa romobila i predjete a ne 40kmh prelazite i ocekujete da vas vozac vidi. Sami ste krivi, edukujte se pa onda se vozite na tim cudima. A da ne govorim da nemate prsluk reflek.,u mraku uz brzinu 30kmh ste nevidljivi. Uzas...
romobilisti jesu ludi takođe ali sad odjednom kao vozači automobila nisu
Vozači su osiljena telad. Ja kao vozač da uđem u svoj kvart sa ceste koja ima prvenstvo moram pustiti one koji bi trebali čekati da ja prođem jer kao goveda uprave ni ne gledaju me desno. Normalno popustiš, ne želiš udes iako def. njihova krivica. I sad očekuješ da takvi vide ovo leteće prkno na 4 točka za koje ni oni što ih voze ne znaju pravila?
Vozači su umislili da je sve njihovo, voze po trotoarima :(, parkiraju na trotoaru, svaki dan saobraćajna nesreća ili je direktni sudar sa autom, ili su pješaka udarili, a sad i po romobilima krenuli. Ne možeš normalno ulicom proći od kvazi vozača i sve im smeta.
Ko da gledam, nije sisao s romobila i pregurao ga preko pjesackog prijelaza kako je i propisano, nego samo izletio na pjesacki u naletu. Ja stvarno ne znam sta ova drzava radi, trebaju se neka pravila uvesti za ove romobile, prije svega zastitna oprema, pa samo kacigu da im stave obaveznu, jedno 80% raje bi ih manje vozalo. Ovo su ciste samoubice na cesti trenutno, cast izuzecima.
Svi seljaci i papanijada kojima smetaju romobili i koji govore da romobil treba zabraniti treba da se vrate u selendre i divljinu iz koje su sljegli. Cekaš na zebri da ti se smiluje i stane kvazi vozač da možeš normalno da pređeš ulicu.
Kultura vožnje u Sarajevu je inače na nivou. Staneš na pješački prelaz i prođe 10 automobila dok se 11 ne smiluje da te pusti da pređeš. Ovaj je bio na pješačkom prelazu koliko vidim, a mi pješaci znamo kako je stravično preći ulicu na kružnom toku!
Druze ja sam i pjesak i vozac, ne valjaju ni jedni ni drugi, koliko god da vozaci ne staju, toliko isto pjesaci prelaze preko ceste mimo pjesackog i na crveno.
Toliko se kruznih tokova napravilo posljednjih godina u Sarajevu a ni jednog jedinog policajca u blizini istih se ne moze vidjeti. Hitno je potrebno prvo educirati pristigle ruralce na asfalt za voznju u kruznom toku a odmah za tim i kaznjavati.