Do 13 sati obustava
21

Sarajevo: Širi centralni dio grada će biti bez vode zbog radova na cjevovodu

I. Sa.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
U Sarajevu će se danas izvoditi radovi na popravkama kvarova kao i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega može doći do prekida snabdijevanja vodom.

Ovo se prvenstveno odnosi na ulice Porodice Dizdarević, Ahatovićka, Ramiza Alića, Baruthana, Podgaj, Sejfulaha Prohe i Ismeta Mujezinovića.

Zbog izvođenja radova na cjevovodu DN 400 na spoju ulica Hamze Hume i Valtera Perića, doći će do obustave vodosnabdijevanja u periodu od osam do 13 sati šireg centralnog dijela grada na desnoj obali Miljacke, na potezu od Marijin dvora, Skenderije, područje oko Katedrale, centralnog dijela oko Vijećnice do Bentbaše te ulicama: Obala Kulina bana, Ferhadija, Titova, Mula Mustafe Bašeskije kao i u pripadajućih poprečnih ulica.

Radovi se izvode u okviru projekta Vodovod Sarajevo koji se finansira sredstvima EBRD kredita. Normalizacija u vodosnabdijevanju se očekuje nakon okončanja radova.

U sklopu realizacije projekta Vodovod Sarajevo, planirani su radovi u ulicama Kotromanića, Omera Kovača, Gajev trg i Reisa Džemaludina Čauševića. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju može doći u navedenim ulicama.

Normalizacija u vodosnabdijevanju se očekujepo okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Za sve informacije, građani se mogu obratiti dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.